Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
36 találat. (Keresés tárgya: " hőszigetelés")
Cikkek
Tervezési hibák és építészeti megoldások
2017 őszén rendezték meg a MÉK által akkreditált Ázás, fázás – ráfázás? konferenciasorozatot. A rendezvényen az előadók arra keresték a választ, melyek azok a szakmai hibák, amik miatt a tervezőket, kivitelezőket a legtöbbször marasztalják el. A Tetőfedés hibás kialakítása témakörben a Bramac Kft. szakértője tett konkrét megoldási javaslatokat.
Amit tudni akartál a padlótervezésről, de nem merted megkérdezni
Mi változik a csúszásgátlásban? Mit okoz a növekvő hőszigetelés? Mik a sportpadlók tipikus hibái? Jók-e a hőszigetelési számítási módszerek? A BME Épületszerkezettan Tanszék legjobbjai, helyszíni mérések, a Burkolástechnikai Egyesület elnöke – mindez egy nap, egy helyen
Szenvedő tetők: nemcsak a klímaváltozás, de az építtetők is nehezítenek
172 kilométer per órás szél, többtonnás jacuzzi, tíz fok alatti magastető, negyven centi hőszigetelés: egyre nagyobbak az elvárások a tetőkkel szemben, ugyanakkor szakemberhiány is tapasztalható: nem festett rózsás képet az Épszerk Tanszék és kiadónk közös szakkonferenciája.
Szálcement burkolatok több mint 45 perces tűzterjedési határértékkel
Új építésű épületeknél, illetve meglévő épületek homlokzati hőszigetelése és felújítása során, az energetikai kérdések mellett sok szó esik a tűzvédelmi szempontokról is.
Aktívház a régi csűrépület helyén
A Weinviertel régióban fekvő, főként borászattal foglalkozó Auersthal külső részén, a szomszédos épületek közé beszorítva maradt fenn egy a térségben tipikus csűrépület, sajnos elég rossz állapotban. A Döllinger-Cao családnak le kellett bontatnia, majd egy a szülői házhoz csatlakozó új otthont kellett felépítenie.
A rothadó hőszigeteléstől a halott munkásokon át a víz-cement tényezőig
Szó szerint a pincétől a padlásig tekintette át a vízszigeteléseket a BME Épületszerkezettani Tanszéke és az Artifex Kiadó Építész Tervezői napja. Az egyre inkább hasznosított pincék, az egyre nagyobb esők, az egyre komolyabban vett munkavédelem növekvő kihívásokat állít a szakma elé.
Mik az energetikai felújítások veszélyei és korlátai? – egy aktuális konferencia
Mik az új energetikai előírások, és mi várható még? Az utólagos hőszigetelésnek milyen korlátai vannak? Az épületszerkezettan legjobb magyar szakemberei adnak elő a legégetőbb problémákról a BME Épületszerkezettani Tanszék és a Metszet közös konferenciáján szeptemberben.
Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 20 milliárd forintos keretösszeggel energiahatékonysági pályázatot hirdet az öt vagy annál több lakást számláló társasházak lakóközösségeinek számára. A támogatási összeg nem csupán hőszigetelésre vagy a nyílászárók cseréjére, hanem a födém és a tető rekonstrukciójára is jár.
Vízszigetelések - víz: élet vagy első számú veszélyforrás
Zsúfolásig telt a Bara Hotel konferenciaterme az őszi-téli szezon első Építész Tervezői Napján, amely a vízszigeteléseket állította középpontba a mélyépítési szigetelésektől a tetőteraszokig.
Épületburok – hibák és kihívások
Új, pontosabb módszer a hőhidak számítására, a hőszigetelés vastagodásának akusztikai hatásai, a határoló szerkezeteket a saját síkjukban érő hatások, nyílászárók, függönyfalak, üveglamellák, árnyékolók, hőszigetelések, homlokzatburkolatok, héjazatok és zöldtetők – minderről a júniusi Építész Tervezői Napon szerezhettek ismereteket a résztvevők.
Az építészet jelentősége a vidékfejlesztésben
Az új EU-költségvetési ciklusban többféle jogcímen juthat pénz olyan vidéki beruházásokra, melyekhez építési tevékenység is kapcsolódik. Ez tette különösen aktuálissá a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával az Artifex Kiadó szervezésében megvalósult konferenciát.
Ami az öko-építésben másképp van
Miért nincs jó BREEAM minősítése több Corvin Negyed-béli épületnek? Miért kellett újratervezni a 100 lakásos passzívház ablakcsomópontját? Mi köze a szomszédnak egy pécsi pluszenergiaház hőszigeteléséhez?
Kifordított kortárs ház, de csak a maga környezetében kifordított
Az épület csak saját környezetében számít érdekes és szokatlan teremtésnek.
Komfort, fénykomfort, transzparencia, napenergia
A belső terek komfortjellemzői nemcsak kényelmi szempontból fontosak, hanem az egészségünk és a munkabírásunk vonatkozásában is – derült ki a november elején megrendezett Építész Tervezői Nap előadásaiból.
Fenntartható kényelem
Épületeinknek kényelmeseknek, egészségeseknek, alacsony energiafogyasztásúaknak és környezettudatosaknak kell lenniük - hangzott el a Nemzetközi Aktívház Szövetség idén hazánkban megrendezett éves konferenciáján.
Új OTSZ készül
A mostani többszáz oldalas „gigarendelet” helyett – amelyben néhány, mára már aktualitását vesztett mondatot 30-40 éve hurcolunk magunkkal - teljesen új OTSZ készül – mondta el Wagner Károly tűzoltó alezredes (OKF Tűzvédelmi Főosztály) a júniusban megrendezett Építész Tervezői Napon.
Az anyag, az agyag.
Vályogtégla készítés, kemencerakás, paticsfal építés, figuratív díszítőelemek, vályogház falainak javítása díszítése, hőszigetelés vályoggal-szalmával, hangszerek, kísérletezés a vályoggal, tapasztalatcsere, a vályog sokrétűségének megismerése, ismerkedés egy épülőfélben lévő vályogházzal, ismerkedés a dél-amerikai vályogépítészettel...
Épül Európa legnagyobb bioklimatikus technológiai központja, az “Aspern IQ” Bécsben
A nemzetközi tervpályázatot 2010 januárjában írták ki. A tervezői koncepciónál elvárás volt a káros környezeti hatások minimalizálása és az energiahatékonyság széleskörű alkalmazása. Az eredményesség elérése céljából az építészek, a mérnökök, az épületfizikai, hőszigetelési, ökológiai, valamint benapozás-vizsgálatot végző szakértők együttműködtek.
Energiadizájn
Az épületenergetika ma már nem egy másodlagos szempont, hanem az épület koncepcióját meghatározó alapvető tényező - derült ki a szeptember végén, a rendkívül aktuális témának köszönhetően különösen nagy érdeklődés mellett megrendezett Építész Tervezői Napon.
A jövő építőanyagai: az aerogél
A megszilárdult füstként ismertté vált anyag (nevét a megjelenéséről kapta, levegőtartalma 99,8 százalékos!) sok-sok leget mondhat a magáénak: a legjobb hő- és hangszigetelésű, és a legkisebb sűrűségű szilárd anyagról van szó.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©