Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
33 találat. (Keresés tárgya: " kápolna")
Cikkek
Budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola
A Jahoda és Páricsy Építésziroda munkájának pénteki átadóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Beer Miklós váci megyéspüspök és Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere együtt vágták át a nemzeti színű szalagot.
40 millió adóforintba kerül a négy négyzetméteres Boldogasszony házacska, de Makovecz!
A Makovecz Imre életművének gondozásáról szól kormányhatározat értelmében Mártélyon is elkészülhet az építesz által oda tervezett Boldogasszony házacska, de nem ott, ahová Makovecz szánta.
Valami szokatlan: Kápolna nyílt a Műegyetem R épületében
Felavatták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem első ökumenikus kápolnáját. A zártkörű szervezés ellenére az R épület harmadik emeletén átadott imaterem ünnepélyes megáldását három felekezet hívei, csaknem száz diák, meghívott köztiszteletű vendég és egyetemi oktató kísérte figyelemmel.
Felhívás a tizedik Nyitott Templomok Napja és a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz csatlakozásra
Várják építészek, belsőépítészek, történészek, művészettörténészek, régészek, restaurátorok és tájépítészek jelentkezését az általuk jól ismert templomok, zsinagógák, templomkertek (bibliai kertek) bemutatására.
UNESCO világörökségi helyszínek Németországban 6.
Kasselben a német barokk egy kevéssé ismert példájával ismerkedünk, Wiesben egy apró rokokó templomhoz zarándokolunk, majd a „klasszikus Weimar” címszó alatt a klasszicizmus weimari megjelenéséről próbálunk képet adni.
Erdélyi menedékház
A menedékház stílusa a hegyi legelők időszakos tanyáinak építészeti megjelenésén alapul. A faépület, egy középkori templomrom, valamint a Szent Anna-kútnak helyet adó kápolna szomszédságában, félúton helyezkedik el a közeli falu és a sűrű erdőségek között.
Tapasztalat a nem tapasztalhatóról
A kápolna nemcsak a modern építészet kiemelkedő példája, de Rothko festményeinek is fontos gyűjteménye, amely művészete mellett a mester utolsó éveinek küzdelmét is magába zárta. Mint olyan, a kápolna elmossa az építészet, a művészet és az életet kísértő káosz közti határt.
Megvannak a Média Építészeti Díjának jelöltjei
Rangos nemzetközi előzsűri válogatta ki azt a tizenegy magyar épületet és tervet, amelyeket a 2015-ös Média Építészeti Díjára jelöltek: a badacsonytomaji Szent István király kápolna, az állatkerti Ökoközpont mellett több kilátó is versenybe szállt a díjért.
Szakrális fénymodulátor
Maximális fényárnyék-sűrűség jelentéktelen méretű térben. Bruno Tonelli olasz építész amorf kápolnája szerény lehetőségek közepette lel rá Isten és ember közelségére.
Az Építészkongresszus sztárjai a friss Metszetben
Erick van Egeraat négy projektje – szemétégetőtől múzeumig – a Mecanoo két kulturális központja és egy kápolnája, a Nieto Sobejano cordobai művészeti központja, és Herman Hertzberger üzenete a magyar építészeknek.
Szalagba font kápolna
Két egymásba fonódó spirális lépcső, mint két pörgő-lebegő szalag alkotja a japán esküvői kápolna merész tömegét.
A szeretet - 8. SZÉK (Szakrális Építész-Belsőépítész Konferencia) a FUGÁ-ban
A nyolcadik szakrális építész-belsőépítész konferencia az előzőekhez hasonlóan nagy sikert aratott, különösen a két új katolikus kápolna bemutatásával, a verőcei ökumenikus és a badacsonyi Szent István kápolna ismertetésével.
A Bálna meg egy dézsa fű
Építészek : Kaas Osterhuis és Lénárd Ilona
Fotó : Szentiváni János
Stirling-díj: Megvannak a jelöltek!
Egy látogatóközpont, két lakóépület-együttes, egy kápolna, egy kastély és egy egyetemi épület maradt versenyben a RIBA Stirling Prize rövidlistáján.
A Westwerktől a fachwerkig 1.
Németország bármelyik csücskébe látogatunk is, építészeti tanulmányutat a műemlékek sokasága miatt mindenütt könnyű tennünk. Ezúttal Aachenbe, Essenbe és Hildesheimba invitálom a nyájas Olvasót, hogy a romanika előfutárának tekinthető Karoling művészet időszakában kialakult Westwerkkel ismerkedjünk.
Klasszikus és patinás templomtetők modern technológiával
A svédacél alapanyagú színes bevonatos horganyzott termékek gyártójának, a Lindab Kft-nek bádogos partnereivel készült beszélgetést közlünk az alábbiakban azokról a tapasztalataikról, amelyeket templomok, középületek tetőinek megépítése során szereztek szoros együttműködésben a beszállító céggel.
Ökumenikus kápolna Devecserben
2012. október 4-én adták át Makovecz Imre alapkoncepciójára építve Turi Attila főépítész tervei alapján elkészült ökumenikus kápolnát, a vörösiszap-katasztrófa után épült devecseri új lakóparkban a tragédia második évfordulóján.
Véget ért a kálvária kálváriája
Új kilátóterasz készült a kápolna mellé.
Magyar építészek nemzetközi sikere
Az AIT folyóirat által meghirdetett pályázaton (AIT AWARD - Global Award for the very best in Interior and Architecture 2012) a szakrális épületek (Sacred Buildings) kategóriában a Szent Jakab Zarándokház és Kápolna (CZITA Építésziroda, Czigány Tamás, Papp Róbert, Cseh András) nyerte az 1. díjat.
100 éves házak ünnepe
2012. április 14-15-én, szombaton és vasárnap a tavalyinál is több, idén 100 éves budapesti épület - 35 lakóház és 25 intézmény - tárja ki kapuit és mutatkozik be az érdeklődő közönség előtt, és készül izgalmas programokkal!
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©