Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
9 találat. (Keresés tárgya: " különleges megoldás")
Cikkek
Ben van Berkel (UNStudio) tervezheti Budapest új hídját!
Ma tartották annak a nemzetközi tervpályázatnak a díjátadóját, melyet a (korábban Galvani, mai nevén) Új Duna-híd tervezésére írtak ki. Első díjat a UNStudio nyert, két második díjas lett: a Zaha Hadid Architects és a Lavigne & Chéron Architectes. Megvásárlást nyert két magyar cég is!
Virtuóz Prefa alkalmazás az irodaházon
Düsseldorf központjában virtuóz módon jelenik meg egy irodaház. Az épületegyüttes, melynek a különlegesen hangzó Clara & Robert nevet adták, futurisztikus módon helyez egy történelmi épületet a központba, és egy izgalmas építészeti szimfóniát komponál.
Opálzöld csillogás a homlokzaton
Az északnyugat-itáliai Piemont tartomány nemrégiben elkészült opálzöld burkolatú lakótömbje első ránézésre magányos lovagként emelkedik ki a tájból, amelynek homlokzatán szokatlanul és sejtelmesen csillan meg a vidéki táj napsugara.
Építészeti stílusötvözés felsőfokon
Mennyire kell egy korabeli lengyel családi rezidenciában működő, romantikát bemutató múzeumnak romantikusnak lennie? A Janusz Labuz vezette felújítás eredménye formáját tekintve kevésbé romantikus, de a különböző korszakok annál tökéletesebb harmóniáját mutatja.
Egy környezetére reagáló, színváltó homlokzat
Olykor sötéten látjuk esélyeinket, rózsaszínnek a világot, de van, hogy sárgák vagyunk az irigységtől – életünk csupa szín. Miért ne reagálhatna homlokzatunk is a körülötte levő térre, színekre – magától. Egész iparágak dolgoznak azon, hogy szürke hétköznapjainkba színt vigyenek különféle megoldásaikkal.
Kerámia tetőcserép középületeinken a „hely szellemében”
Magyarország legészakibb településén, Hidvégardón, az 1770-es években épült Gedeon-kúria felújítási munkálataival Viszlai József építész nyerte el a neves zsűri elismerését a Creaton Hungary Kft. első alkalommal meghirdetett építészpályázata második fordulójában.
Tervpályázati figyelő: MVRDV győztes lakóépület terve Emmen városban, Svájcban
Emmen város vezetése kihirdette a Feldbreite építészeti tervpályázat győztesét. A díjat az MVRDV építésziroda és a Senn BPM AG közös pályaműve nyerte el. A komplexumban mélygarázs, privát belső terek és kertek, különböző, többszintes lakóegységek találhatók, és a lakóközösség kialakulását elősegítő formálás jellemzi.
Döntő szempont: az épület iránti tisztelet
• A Füleky Kúria tervezői nyertek a „Kerámia tetőcserép középületeinken” építészpályázaton
• 3 + 1 díjazott a pályázat első fordulójában
• Az elkészült épületekkel már lehet pályázni a második fordulóban
Célkeresztben az első számú károkozó: a víz
A föld alatt a vízzáróság és vízhatlanság, a tetőkön a kockázatok számbavétele, az üzemi víz szigeteléseknél a méretek igényelhetnek különleges megoldást, míg a vegyi hatások mindenütt megzavarják a képet – néhány tanulság a Barában megtartott több mint 250 fős Vízhatlan, vízzáró, vízálló tervezői napról.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©