Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
36 találat. (Keresés tárgya: " kilátó")
Cikkek
A helyiek támogatásával újranyílt a tihanyi kilátó, újra megkapták az engedélyt!
Újranyílt – a hírek szerint a tihanyi lakosság támogatásával – pénteken a tihanyi Őrtorony kilátó, miután a balatonfüredi jegyző kiadta a fennmaradási és használatbavételi engedélyt. Új parkoló is épül a felvezető út elején.
Bezárták Tihany pokoli toronynak nevezett, tavaly ősszel átadott kilátóját
Maradandó természeti károkat okozott a mindössze öt hónapja átadott és a napokban bezárt tihanyi Őrtorony kilátó építése és használata. Az építtetők nem készíttették el a kötelező környezetvédelmi hatástanulmányt, a másodfokon eljáró építésügyi hatóság megsemmisítette az építési engedélyt.
Elkészült az új kilátó a Prédikálószéken
A 639 méter magas Prédikálószéken felhúzott háromszintes kilátóból lélegzetelállító a panoráma: Esztergomtól egészen Visegrád fellegváráig belátható a Dunakanyar.
Remek a kilátás, de túl nagy a belátás!
London egyik luxus lakótornyának lakói jogi lépéseket fontolgatnak a nemrég átadott Tate Modern kilátójából lakásukba bámuló múzeumlátogatók miatt.
Mire jó a kerékpáros centrum, ha nem lehet rajta biciklizni? Miért ne lehetne?!
Kevesebb mint egy éve adtuk hírül, hogy elkészült az ország legnagyobb kerékpáros centruma. Több sajtóorgánum arról adott hírt, hogy a bicikliseknek készült Tisza-tavi attrakció balesetveszélyes, így csak gyalogosokat engednek fel a kilátószinten épült hungarikumboltig. Mi igaz a hírről és a hungarikumboltról?.
Kilátó a Hármashatár-hegyen
A 495+8 méter magas építményt egyébként remekül pozicionálták, ugyanis egy egészen új nézőpontból figyelhetjük innen a fővárost, és ha tiszta az idő, akkor egészen a Megyeri hídig el lehet látni.
Kilátó a Széll Kálmán téren: Ez lesz Budapest legújabb látványossága!
A budai Postapalotát 7,7 milliárd forintos beruházással irodaházzá alakítja az MNB-alapítványok vagyonát kezelő Optima Zrt. A kémény megy, jön a mélygarázs és kilátó is lesz.
Szépség vagy szörnyeteg a világ legkarcsúbb tornya?
A világ legkarcsúbb tornyát avatják fel Brightonban. A 161 méter magas kilátóról akár 42 kilométerre is lehet látni.
Megnyílt a Balaton legújabb kilátója
Átadták a Balatonföldvári Hajózási Látogatóközpont. A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árboca egyben a Balaton legmagasabb épített kilátója.
A világ első kör alakú üvegpadlós kilátója a világ tetején
A tavaly átadott üvegpadlós csúszda után Kína ismét megdöbbentette a világot ezzel az újabb építészeti bravúrral! A kör alakú üvegplatform 32,8 méterre nyúlik ki a meredek hegyoldal tetején, ahonnan a kimerészkedő legbátrabbak, Shilinxia igen változatos és festői hegyeiben, völgyeiben gyönyörködhetnek!
Visszapillantás a galyatetői kilátó díjátadójáról
A világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum április 12-én elnyerte el. Az Architizer A+ Awards rangos nemzetközi elismerést az architizer.com amerikai építészeti hírportál alapította három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbyvel közösen
Skyway Mont Blanc kilátó a világ tetején
A három állomásból álló Skyway Mont Blanc kötélpályás létesítmény tervezője, a Studio Progetti – nevezetesen Carlo Cillara Rossi építész – kellő érzékenységgel mindhárom állomást eltérő építészeti stílusban, de környezetével teljes szimbiózisban valósította meg.
Galyatető az új Metszet címlapján!
Sport- és szabadidős létesítmények sorjáznak a Metszet 2016/2 számában, köztük uszodák, stadion, tornaterem, öltöző, buszmegálló, sőt, templom. Címlapon Kovács Csaba és Vass-Eysen Áron munkája a galyatetői kilátó és turistaszálló-bővítés.
Tucatnyi drón...
Budáról, a József-hegyi kilátó közeléből, a Szeréna útról is már nagyon látszik a kiemelkedő tömeg.
Galyatetői kilátó az Architizer Awards rövidlistáján
A nemzetközi zsűri beválogatta az újjáépített galyatetői kilátót az Architizer A+ Awards rövidlistájára az Architecture + Renovation kategóriában. Ez a díjat az Architizer.com hozta létre három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbys-szel közösen.
Itt az egyenes, itt a görbe....
A múlt év végén készült el a veszprémi gulyadombi parkerdőben, az állatkert bejáratától körülbelül 800 méterre, 17,5 m magas járószintű, 22,0 m csúcsmagasságú, kehely formájú, horganyzottacél kilátó.
Szélesség (lat): N 47° 5,701'. Hosszúság (lon): E 17° 53,201'.
Magasság: 270.70 mBf (földszinti padló)
A Galyatető kilátó nyerte idén a Média Építészeti Díját
A Galyatető kilátó nyerte idén a Média Építészeti Díját (MÉD) épület kategóriában, a legjobb tervnek pedig a philadelphiai könyvtár ötletét választotta a zsűri péntek este, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Megvannak a Média Építészeti Díjának jelöltjei
Rangos nemzetközi előzsűri válogatta ki azt a tizenegy magyar épületet és tervet, amelyeket a 2015-ös Média Építészeti Díjára jelöltek: a badacsonytomaji Szent István király kápolna, az állatkerti Ökoközpont mellett több kilátó is versenybe szállt a díjért.
Nem szabad kihagyni! Tuti jó közösségi tér lett a Nagyerdei Víztorony
A múlt héten átadták a Nagyerdei Víztornyot Debrecenben. Az 1994 óta helyi védettséget élvező ipari örökség ugyan megtartotta eredeti funkcióját – azaz ezer köbméter víztartalmával biztosítja a klinikák vízellátását –, de mostantól közösségi térként és kilátótoronyként is működik.
Kilátó az arborétumban.
Átadták a Gróf Ambrózy-Migazzi István kilátót a Jeli Arborétumban május 5-én, kedden.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©