Az összes találat erre: „ magasház“ (19)
Törvénnyel felhőkarcolómentesítik Magyarországot
A kormány úgy döntött, hogy törvényjavaslattal tiltja be a felhőkarcolók építését – olyannyira, hogy a magassági határ a világon számon tartott alsó felhőkarcoló-határ harmadát sem érheti el.
Magasház ügyben az Icomos MNB nem foglal állást, de korábbi ellenző álláspontját fenntartja
A MOL Campus irodaház terveinek bemutatása után a Lázár János miniszter elítélőleg nyilatkozott a magasházépítésről – a világörökség miatt (is). Ennek kapcsán kerestük az Icomos Magyar Nemzeti Bizottságot, mely válaszolt is szerkesztőségünknek.
A pécsi 25 emeletes magasház bontása
Utolsó visszatekintés, 5 és fél percben.
Letették a Kopaszi gátnál épülő beruházás, a "BudaPart" alapkövét
Több vezető építész, Fintáék, a Lukács-Vikár, Szász Építész Stúdió terveznek már a helyszínre iroda- illetve lakóépületet. A 120 méteres magasház építése még nem indul, iparági pletykák szerint a tervezője Norman Foster (irodája) lesz.
Neves építészek tiltakoznak a Duna-partra tervezett magasház ellen
December elején a Fővárosi Közgyűlés megváltoztatta Budapest településszerkezeti tervét és rendezési szabályzatát, így a korábbi 65 méteres magassági limitet 120 méterre emelték, utat nyitva ezzel Kopaszi-gátra tervezett felhőkarcolónak. Nem mindenki lelkesedik a városkép átalakulásáért.
Exluzív közelkép: a BIG bizarr geometriai trükkjei
New Yorkban elkészült a BIG különleges magasháza: a felhőkarcolók erdejébe ékelődött piramis méretéből adódóan elveszik a felhőkarcolók erdejében, a Hudson folyó partján álló építmény mégis ikonikus jelentőségű városképi elemmé vált.
Szép lassan eltűnik a Magasház
Videóra rögzítették a pécsi Magasház bontási munkáját.
Egymilliárdért bontanak Pécsett
Mint nemrégiben beszámolunk róla, egymilliárdból bontják le a pécsi magasházat, amihez Magyarország egyik legnagyobb toronydaruját kell munkába állítani. A darunak 97,5 méteres törzse, 87 méteres horogmagassága, 40 méteres gémhossza, a gém végén pedig öt tonna teherbírása lesz.
A világ legmagasabb épülete épülhet Irakban: Monstrummal az Iszlám Állam ellen?
Az Amerikai toronyházak dominanciája lassan a múlt ködébe vész, de a távol-keleti társaik fénye is homályosodik az arab világ égbe szökő magasházai mellett. Az Emírségek (Burdzs Kalifa) és Szaúd-Arábia után az Iszlám Állam által sújtott Irakban tervezik felépíteni a világ legmagasabb épületét.
Egymilliárdból bontják le a pécsi magasházat
Megkaphatja az 1 milliárd 256 millió forintos állami támogatást Pécs a több mint negyedszázada üresen álló magasház bontásához, miután a város közgyűlése csütörtökön jóváhagyta a pénzfelhasználás, valamint az elszámolás részletes feltételeiről szóló szerződést.
Stockholmi magasházak fából / Tham & Videgård Arkitekter
A Tham & Videgård Arkitekter iroda a faszerkezetű magasépületek terén készített tanulmányterveket. Az épületeket Loudden új beépítésre szánt részén, a korábbi kereskedelmi kikötőbe tervezték. A négy darab, egyenként 20 emeletes, magasépületben összesen 240 lakás kapna helyet.
URBACT Városfesztivál 2015
A városok szétterülése helyett a belvárosi területek élettel való megtöltése, a régi iparnegyedek kulturális, kreatív újrahasznosítása, a digitális forradalom hatása a városokra, a gazdasági krízis következményei, a fiatalok munkanélkülisége, a lakótelepek problémái és sok más aktuális kérdés merült fel az URBACT Városfesztiválon Rigában.
Világrekorder magasságú faház épül Bécsben
A világ legmagasabb, 84 méteres fa magasháza épülhet meg az osztrák főváros Seestadt Aspern nevű városrészében
Menten lehidalok!
Házilagosan összetákolt lakóhíddal bővítettek egy lakást két magasház között Kínában.
Csak semmi pánik! Biztonságosak az egymásnak dőlt sanghaji toronyházak
A néhány évvel ezelőtt hírhedtté vált eldőlt magasház után most a süllyedés következtében egymásnak támaszkodó két 15 emeletes lakóház borzolja a kedélyeket a kínai nagyvárosban.
Veszprém városközpont
Mint a volt Lakótervben nyugdíjazásomig műszaki igazgató, Veszprém városközpontjáról írtam egy cikket, azért, mert a városban többen nem értik miért volt ez szükséges. Az eredmény példaszerű és Magyarországon ilyen összefüggő városközpont egyedül Veszprémben valósult meg.
Rendhagyó öko-szám a Metszet 2013/4 száma!
Japán öko-ponyvaház, vályogszálló az Atacama-sivatagban, hipermodern vályoglakás, passzívházzá alakított beton magasház, himalájai magyar napház - néhány érdekesség a Metszet 2013/4 ökoszámából, mely ráadásul minisztériumi támogatásának köszönhetően hirdetés-mentes.
Moshe Safdie Szingapúrban 2.
Szerintem térjünk vissza rá 3 év múlva, vajon „szellemes” magasház lesz-e belőle (mint a Pécsi), vagy belakott luxusapartman.
Most egyelőre terv.
Dupla lakótorony Szocsiban
Szocsi ingatlanfejlesztésekkel is készül a 2014-es téli olimpiai játékokra - kikötői magasházak a Fekete-tenger partján
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik