Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
72 találat. (Keresés tárgya: " oktatás")
Cikkek
Ha Zugló, akkor zöld bölcsőde
Hogyan lehet egy földszintes lepényépületet érdekesen megformálni egy forgalmas kereszteződésben? A Zimborás Gábor és Kiss Róbert által tervezett, tájépítészeti objektumként kialakított Mesevonat bölcsőde erre mutat egy egyedi megoldást.
Új egyetemi campus lett a díszműkovács műhelyéből
Átadták a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) új campusát a VIII. kerületi Berzsenyi Dániel utcában.
Megjelent a Pro Architectura Díj 2017. évi hirdetménye
Már lehet pályázni a 2017-es Pro Architectura Díj elnyerésére. Az egymillió forint pénzjutalommal járó elismerésre építészeti alkotás, építészeti közélet és oktatás, terv és tervpályázat, építtető, valamint kivitelező kategóriában lehet benyújtani pályázatot 2017. július 30-ig.
„Átlátszó oktatás” holland módra
Légiesen átlátszó iskolaépület szolgálja a holland diákok hatékony oktatását, és immár minden teremben előírás a természetes fény biztosítása. Két kreatív építész a mozgatható falak és a legkorszerűbb ablakrendszerek segítségével egy negyvenéves épületet alakított át úgy, hogy maradéktalanul megfeleljenek az elvárásoknak.
Iskolás gyerekek hét nap alatt tervezték és építették ezt az épületet
A zöld fa pavilon egy olyan projekt részeként jött létre, melyben lehetővé tették, hogy 11 és 16 év közötti, hagyományos oktatásba nehezen beilleszkedő tanulók megtervezzék, majd megépítsék az új külső tantermet az iskola oktatókertje mellet.
Lézeres utópia Kecskeméten
Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara mellett – mondta Weltsch Zoltán, az egyetem Anyagtechnológia Tanszékének vezetője.
Döntöttek! A Déli területén épül fel a Testnevelési Egyetem
A Testnevelési Egyetem újjáépítése több mint 44 milliárd forintból valósul meg, melyből számos sportlétesítmény és oktatási részleg is épül. A Testnevelési Egyetem fejlesztésének következő ütemeként 2018–2022 között a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés valósul meg.
Mentális problémákkal kezelik a brit építészhallgatók negyedét
A szorongás és pánikbetegség a legelterjedtebb mentális probléma a brit építészhallgatók között. A mindennapos, éjszakáig húzódó munka kivérezteti őket, ráadásul kevés lehetőségük van pénzért dolgozni a tanulmányaik alatt, így hatalmas adóssággal kezdik meg életüket.
Újra Hello Wood falu a Művészetek Völgyében
Állnak már a Hello Wood építészeti workshop installációi a Csórompusztához tartozó Virágpetenden. A Művészetek Völgye 2016 kulturális fesztivál hivatalosan 2016. július 22-én (pénteken) nyílt, amit a nyári egyetemi fesztivál hallgatóinak több mint egy hetes alkotómunkája előzött meg.
Pályázat: A 2024-es Budapesti Olimpia építészeti, városépítészeti víziója
A Budapesti Olimpiai Pályázat készítői országos, titkosított öltetpályázatot hirdetnek Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész- és településmérnök képző oktatási intézményének nappali tagozatos és doktorandusz hallgatói részére.
Kilenc magyar egyetem a csopaki Hello Wood táborban
Negyedik alkalommal rendezte meg Csopakon a Hello Wood a Balatoni Hekk névre keresztelt építészeti workshop-hetet. Idén először dolgozott együtt az összes építészeti képzés egy település fejlesztésén.
Leállították a Bem téri Radetzky-laktanya bontását!
2016. június 2-án a Budapest Főváros Kormányhivatala Építésügyi és Örökségvédelmi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály Örökségvédelmi Osztálya, mint felügyeleti szerv, visszavonta a Bem Palace projekt Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal Közép-magyarországi Iroda 2010 szeptemberében kiadott építési engedélyét.
Szóljon bele, milyen legyen az Alma Mater oktatása!
A Műegyetem Építészmérnöki Karán elindult egy közös gondolkodás arról, hogy min és hogyan kellene változtatniuk jelenlegi oktatásukon. Ehhez kérik, hogy a szakmagyakorlók osszák meg velük véleményüket egy kérdőív kitöltésével. Ezzel komoly segítséget tudunk nyújtani nekik oktatásuk jobbításához, korszerűsítéséhez. (A kérdőív kitöltése anonim.)
Új lendületet kapott a kecskeméti campusz
Az új kecskeméti gazdálkodástudományi kar és campus épületének kivitelezésére a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott hat Pallas Athéné-alapítvány megalapította a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t (KEDO Zrt.)
KÖZépület / Változó aspektusok 2.0
A BME Középület-tervezési Tanszék konferenciája
Ifj. Kistelegdi István Gábor Dénes-díjat kapott
Első tervező építészként kapott díjat Kistelegdi István építészmérnök, a Pécsi Tudományegyetem tanára úttörő jellegű, a tudományos, kutatói, oktatói és építészeti esztétikai értékrendet egyben tükröző új oktatási szemlélet kialakításáért, és annak sikeres bevezetéséért a magyar felsőoktatásba.
A Digitális Erőmű lesz az ózdi Millenáris
A napokban véget érnek az építészeti munkák a Törzsgyár évszázados csarnokában, és Ózd új, országos jelentőségű kulturális intézménye, a Digitális Erőmű névre keresztelt kutatási-fejlesztési-módszertani központ hamarosan megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is.
Ki és miért akarja megvenni a Bálnát?
A budapesti Bálna kulturális központban oktatási és pénzügyi központ jöhet létre, amely a Magyar Nemzeti Bank (MNB) látogatóközpontjának és pénztörténeti múzeumának, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem MNB tanszékének adhat otthont a jegybank tervei szerint.
Kecskemét 21. századi színvonalú egyetemi várossá alakul 2017-re
A Mercedes mellett számos iparág és városfejlesztés dinamikus fejlesztésének lehetünk szemtanúi az utóbbi években Kecskeméten, s ennek a fejlesztésnek sarokpontja az új egyetemi campus építése, mely várhatóan 2017-re készül el. A közel 200 hektáron oktatási centrum és sportközpont is létesül.
Örökségnapi szombat a Lechner Tudásközpontban
A Kulturális Örökség Napjain - Európa legjelentősebb, önkéntesek bevonásával lebonyolított épületlátogató hétvégéjén - idén is rengeteg volt az érdeklődő. A minden évben szeptember utolsó hétvégéjén megrendezett program keretében a Lechner Tudásközpont megnyitotta egyébként nem látogatható részeit is.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©