Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
20 találat. (Keresés tárgya: " szálcement")
Cikkek
Képletszerű és mértéktartó homlokzatképzés
Tiszta építészeti szándék, képletszerű és magas színvonalú homlokzatképzés. Ezekkel a szavakkal méltatta Patartics Zorán az „EQUITONE: Az anyag természete"– szálcement homlokzatok az építészetben című építész pályázat nyertes pályaművét Mészáros Erzsébet, Stiebel Rita és Szepesi János építésztrió munkáját.
Új CREATON beton tetőfedő család
A népszerű CREATON kerámia tetőcserép és a környezetbarát szálcement pala mellett 2017-től a cég választékában a beton tetőfedő anyagok is megtalálhatóak. A CREATON magas minőségű, új beton tetőfedő anyag választéka minden igényt kielégítve teszi teljessé az eddigi kínálatot.
Equitone: a mértéktartó egyszerűség példája
Már nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön, kinek a neve kerülhet az Equitone: az Anyag természete – szálcement homlokzatok az építészetben című pályázat első nyertesei mellé. 2015-ben Halmosi Erik, Prohászka Benedek és Solymár Annamária büszkélkedett ezzel a címmel.
Az Anyag lehetőségei
„You begin with the possibilites of the material” – Robert Rauschenberg.
Szálcement burkolatok több mint 45 perces tűzterjedési határértékkel
Új építésű épületeknél, illetve meglévő épületek homlokzati hőszigetelése és felújítása során, az energetikai kérdések mellett sok szó esik a tűzvédelmi szempontokról is.
Pala helyére pala, avagy palatető újrafogalmazva
A ’80-as években épült budai villa felújítása után a villanyfogyasztás 100%-át az aszimmetrikus formájú tetőn elhelyezett napelemek biztosítják. De nem ez az egyetlen figyelemre méltó műszaki megoldás, amely az N. Nagy Tamás tervei alapján megújult, kétlakásos épületet igazán széppé, izgalmassá teszi.
Cedral: a fa helyére szálcement
Az épület számos látszó felületén gyakran alkalmazott burkolatok nem kellően időjárásállóak és folyamatos karbantartást igényelnek amellett, hogy természetes és esztétikus hatást keltenek.
Elegáns burkolatok a kulturális barlangban
Nem mindennapi kulturális élményben lehet része annak, aki betekintés nyer a Fertőrákoson nemrégiben felújított Barlangszínház szívébe. A hatalmas kőfejtő szikla belsejébe épített hűvös színházterem kellemes érzést nyújt a nyári melegben, az Equitone Tectiva szálcement lapok környezetbe illő természetessége szemet gyönyörködtető élmény.
Szálcement burkolat a bécsi bérlakáson
Rugalmas munkaidő, home office – az ilyen és hasonló, megváltozott munkavégzési szokásokat helyezik fókuszukba a Bécsben évek óta folyó ún. „Élni és dolgozni” mottóval működő városfejlesztési projektek. Ennek a programnak a keretében valósult meg a Simply 11 beruházás is.
Eternit síkpala: a természetes elegancia
A modern Eternit szálcement alapanyagú síkpala természetes alapanyagú, egyszerűen, gyorsan szerelhető, széles körben elterjedt és változatosan alkalmazott építőelem. A mai modern síkpala már nem a rossz hírű, azbesztet is tartalmazó anyag, hanem kreatív építőelem. A különböző felrakási módok alkalmazásával a tető egyedi stílusa is kiválasztható.
Eternit síkpala: a modern kor igényei szálcementből
Az Eternit által fejlesztett szálcement a modern síkpala és hullámpala alapanyaga. Az Eternit több mint 100 éves hagyományra visszatekintő építőanyag-gyártó, az említett alapanyag pedig több évtizedes múlttal rendelkező, bevált építőelem a kortárs építészetben.
Equitone Tectiva: több száz éves módszer mai köntösben
Az átszellőztetett homlokzatburkolat esetén nem tudományos áttörésről, inkább egy fokozatos felfedezésről van szó, aminek kialakulása jórészt intuitív módon kezdődött több évszázaddal ezelőtt, Norvégiában. A fejlődés egyik jelenkori állomása a mai köntösben megjelenő, természetes és elegáns homlokzati panel, a Tectiva.
Cedral: vonalak és színek játéka
Legyen szó akár egy modern családi ház homlokzatáról, sorházról, középületről, vagy irodaházról, a szálcement Cedral homlokzatburkoló lapokkal kiváltott faburkolat szemet gyönyörködtető megjelenése az épületet feltétlenül kiemeli a környezetéből.
3D: a fény ihletése
Rendhagyó módon debütált a fényviszonyok hatására dinamikusan változó megjelenésű, új Equitone szálcement. A Linea homlokzatburkolati rendszer segítségével akarva akaratlanul belépünk a 3D világába.
Az anyag természete
Equitone szálcement homlokzatok az építészetben: pályázat építészek és építészhallgatók számára!
Mozaikszerű homlokzat és egy különleges tető
A franciaországi Besanconban, a Doubs folyó partján épült Cité des Arts művészeti és kulturális központtal a neves japán tervező, Kengo Kuma vezette csapat munkájának köszönhetően egy nyitott és hívogató épületet jött létre. Az egyedi homlokzattal készült intézmény egyik érdekessége, hogy teteje rendhagyó funkciót lát el.
A természet ihlette kis panzió a Börzsönyben
Falusi turizmus, egészséges táplálkozás, jóga, kirándulás a festői környezetben. A szó szoros értelmében a Börzsöny lábánál épülő kis panzió működése középpontjában az egészséges életmód áll, a tervezés pedig a tömegalkotás mellett a természetes anyagok használatával illeszkedett mindehhez.
A szürke száz színe és a kerámia természetes szépsége
A ma már környezetbarát, természetes szálcement alapanyagból készülő Eternit homlokzatburkolati termékeket a gyártó 2013 elejétől az egységes Equitone márkanév alatt egyesítette. Ez azonban nem csupán egy új homlokzatburkolati márkanév bevezetését jelentette, hanem az építész igényeit is szem előtt tartó, a modern építészettel szembeni elvárásokra
BME Sportközpont
Csarnok Nagydíj Pályázat
Szabó Levente DLA
Energiadizájn
Az épületenergetika ma már nem egy másodlagos szempont, hanem az épület koncepcióját meghatározó alapvető tényező - derült ki a szeptember végén, a rendkívül aktuális témának köszönhetően különösen nagy érdeklődés mellett megrendezett Építész Tervezői Napon.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©