Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
32 találat. (Keresés tárgya: " tetőablak")
Cikkek
Megbízható tetőablakok és vasalatok széles kínálatával bővült a CPR.hu Adattár
A Roto név a világ minden pontján az épület vasalatpiacon egyet jelent az innovatív, individuális és biztonságos rendszer megoldásokkal. A Roto termékek a biztonságot, az energiatakarékosságot és a kényelmet képviselik a lakásokban. Ezek most két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.
Tér-alkotás
Egy kreatív csapat munkahelyének olyannak kell lennie, ami inspirálja, mindig megújuló ötletekkel tölti el az ott dolgozókat, ugyanakkor teret ad a mozgásra, a közös diskurzusra és az elvonulásra is. A temesvári X3 csapatának irodáját egy tetőtérben alakították ki, hiszen egy épület legfelső szintje nagyon jó hely a szabad gondolkozáshoz.
A macskabarát költők háza
Mégis, ki az úr ebben a házban?
Fény a tanulás szolgálatában
Régóta tudjuk, hogy a napfény nagy szerepet játszik a tanulási képességek erősítésében. Számos iskola és óvoda esetén ma már külön figyelmet fordítanak ezért arra, hogy minden helyiségbe a lehető legtöbb természetes fény jusson – úgy is mondhatnánk, gyermekeink sikere az építészeti tervezéssel kezdődik.
Exkluzív közelkép: Jégtáblák a múzeum udvarán
A Stirling-díjas építész, Amanda Levete (AL_A) tervei alapján átadták a londoni Viktória és Albert Múzeum új hajtogatott csempeburkolatos bejáratát és földalatti kiállítótermét.
Szingapúr repülőterének új terminálja a világ legnagyobb beltéri vízesésével
A szingapúri Jewel Changi repülőteret újabb, látványában kuriózumnak számító, 134 ezer négyzetméter alapterületű terminállal bővítik. Ezt indokolja az egyre nagyobb forgalom. A tervek alapján belül találkozhatunk majd egy valóságos, egzotikus dzsungellel és a világ legnagyobb vízesésével is, ami negyven méter magasságból zubog a mélybe.
„Átlátszó oktatás” holland módra
Légiesen átlátszó iskolaépület szolgálja a holland diákok hatékony oktatását, és immár minden teremben előírás a természetes fény biztosítása. Két kreatív építész a mozgatható falak és a legkorszerűbb ablakrendszerek segítségével egy negyvenéves épületet alakított át úgy, hogy maradéktalanul megfeleljenek az elvárásoknak.
Fa-alu homlokzati nyílászárókkal új utakon a tavalyi sikeres év után a FAKRO
A FAKRO tavaly elérte az egy milliárd forintos forgalmat, idén pedig a tetőtéri ablakok, padláslépcsők, fénycsatornák és felülvilágítók után a homlokzati nyílászárók piacára is belép.
Milliókat érint az energiaszegénység
Európában közel 54 millió embert érint az energiaszegénység , azaz ennyien nem tehetik meg, hogy megfelelően fűtsék otthonaikat.
Itt vannak a nemzetközi FAKRO tervpályázat győztesei!
A FAKRO 10 000 € összdíjazású pályázata a tervezők szociális érzékenységét és valós társadalmi felelősségvállalását tette próbára, sikerrel. Spanyol, olasz és thai építészek kerültek dobogóra.
A turai Schossberger-kastély a túléléséért küzd
A turaiak sokáig reménykedve várták azt az indiai Khoday nevű cégcsoport tulajdonost, amely 1990-es évek elején vásárolta meg a turai Schossberger-kastélyt. Sajnálatos módon az állam könnyelműen kiadta annakidején kezéből Pest megye, sőt Magyarország egyik legimpozánsabb kastélyának tulajdonjogát. Most új tulajdonos jelentkezett.
Hófehérke és a hét ablak
A Helsinki közelében épült neomodern villát - meglepő módon - a hóról keresztelték el a tajgaország fiatal építészei. A megbízó neve elhallgatását kérte, pedig ezért a házért nem kellene pironkodnia.
Gondoljuk át együtt az otthonok, munkahelyek és közösségi terek természetes világítását!
A Velux 6. Természetes Fény Szimpóziumát (Velux Daylight Symposium) 2015. szeptember 2-án és 3-án rendezik Londonban. A neves kutatók, építészek és építőipari szakemberek részvételére számító összejövetel központi kérdése, hogy milyen mértékben határozza meg környezetünk alakításáról vallott nézeteinket a természetes fény.
Építészet és lelkiismeret
A műemléki környezet mint örökség számtalan viszonyulási pontot ad, de komoly terheket is rakhat a kibontakozni vágyó ifjabb generáció vállára. A 12. Nemzetközi Építészkongresszus spanyol tervezőkről szóló előadásában erről is hallhatunk majd. Az alábbiakban – szabad fordításban – a Viar Estudio építészeinek filozofikus vallomása következik.
Daniel Libeskind új konferenciaközpontja 2015 kulturális fővárosában, Monsban
2015 január 9-én adták át ezt a formailag lendületes, anyaghasználatában eredeti, szigorúan fenntartható épületet, mely elviekben összekapcsolja a múltat a jövővel.
Pajtából művészeti stúdió
A Koppenhágától 20 kilométerre északra fekvő kisváros, Farum külterületén a Posehuset birtok csak egy kőhajításnyira fekszik az országúttól. Az erdő közvetlen szélén álló meszelt, nádfedelű ház első ránézésre semmiben sem különbözik a hagyományos dán vidéki stílustól. Az épületet egy művészházaspár lakja, akik zenestúdiót alakítottak ki benne.
A pergoláké a főszerep - Santiago Calatrava új floridai campus főépülete
A Florida Műszaki Egyetem 170 hektáros campusának központi - az innováció, a tudomány és a technológia - épületének ünnepélyes megnyitója augusztus 16-án volt. A 60 millió dolláros költségvetésű új project az északi oldalon található.
Tetőszépségverseny: korabeli szépségét nyerte vissza a balatonalmádi lakóház
Egy korabeli képeslap alapján felújított balatonalmádi lakóház különleges mintázatú tetőcserepével és a gondosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett tetőszerkezetével nyerte el a Creaton Hungary Kft. által, idén immár IV. alkalommal meghirdetett Tetőszépségverseny első díját.
Költöztethető és stílusos ECO ház
A hangar design group által tervezett, kis, stílusos kompakt mobil ház nagyon jó menedékként szolgálhat a zajos, hétköznapok elől menekülő, nyugalomra vágyó ember számára.
A konténerépítészet magasiskolája a tajvani kulturális központban
Ikonikus épület megvalósulásának lehet szemtanúja, aki ellátogat Tajvanba. A New York-i építészeti stúdió, a LOT-EK újrahasznosított konténerekből kialakított épületeivel vívta ki az építész szakma elismerését. Tajvanból kaptak felkérést egy új könyvtár és művészeti múzeum építésére, amelyhez összesen 1620 konténert használnak fel.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©