Az összes találat erre: „Brazília“ (21)
Az illegális fakitermelés országában fából építenek lélegző lakótoronyot
Fából épül egy tizenhárom szintes lakótorony São Paulóban. Mivel Braziliában az illegális fakitermelés globális problémává vált, így igencsak meglepő lehet, hogy éppen fából építenek fel egy lakótornyot.
Végre elkészült az Európai Uniót Brazíliával összekötő híd
Elsőre talán lehetetlenségnek tűnik, de ha jobban belegondolunk a technika mai vívmányaiba, és főleg elég mélyre ásunk földrajzi ismereteinkben, akkor talán mégsem.
A Piarena vitorlái célba értek a Archchel 2020 versenyen
A Piarena tervezte kongresszusi központ a legmagasabb szintű események megrendezésére is alkalmas. Ilyen esemény a várható BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) csúcstalálkozók és a közelgő Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) eseménysorozata.
Brazíliaváros építészete olimpiát nyerne!
Az új főváros, Brazíliaváros különleges építészeti csodákkal dicsekedhet, s olyan építészek tervei valósulhattak meg, mint például a világhírű Oscar Niemeyer is, két csoda épületével, de emellett is igazi csemegékkel szolgál Brazília.
Újabb botrányok Rióban: összeomlott egy vitorlásrámpa, és kis híján a tévéstúdió is
Egyre több a kétely azzal kapcsolatban, hogy Brazília rendesen felkészült az olimpiára – most a vitorlások rámpája omlott össze Marina da Gloriában, ahonnan a versenyzők indulnak. A balesetben senki nem sérült meg, Brazília mégis kritikák tengerével kénytelen szembenézni.
Megnyílt az Olimpiai Falu Rióban – egyesek szerint életveszélyes
Hivatalosan is megnyílt a Rio de Janeiró-i olimpiai falu vasárnap, az ötkarikás játékok nyitóünnepsége előtt 12 nappal.
Szőrös ház a nagyvárosban
A brazil bennszülött építési megoldást mintául véve védekeznek São Pauloban a túlzott felmelegedés ellen – az eredmény egy kissé borostás szomszéd az utcaképben.
Luxusvilla a brazil őserdőben
A Dzsungelház, tetejébe süllyesztett medencéjével Sao Paulo part menti buja növényvilágában bújik meg.
Kétlábon forgó palota
São Paulo kertvárosi részén megvalósították a mesékből jól ismert „kacsalábon forgó" palotát, sőt, egyből meg is duplázták a tartólábak számát. Az egyedi térszervezési elvek mentén kialakított épületben tehetünk most egy túrát.
A gondnok háza - Dobozház Brazíliából
Brazília partjai mentén, Sao Paulóhoz közel található Sao Sebastiao szigete. A szigeten fekvő Ilhabela városkában épült fel a gondnok kicsi, de sok érdekességet tartogató háza.
Guinness rekord karácsonyfa Rio de Janeiróban
A világ legmagasabb úszó (pontosabban öbölben ringatózó) karácsonyfáját állították fel karácsonyra Rio de Janeiróban. A díszkivilágítással pazarul feldíszített fenyőfa magassága eléri a 85 métert.
Brazil szendvics: Villa két betonlap között
São Paulo külvárosában két vasbeton lemez lebeg a lankás domboldal fölött, a közéjük feszített üveglapok és farácsok egy villa tereit határolják.
Csarnokmustra - a 2014-es Foci Világbajnokság helyszínei
2009. május 31-én választotta ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség azt a 12 várost, ahol a 2014-es labdarúgó-világbajnokságok mérkőzéseit megtarthatják. Ezek szerint a 2014-es Labdarúgó-Világbajnokságot Brazíliában rendezik 2014. június 12. és július 13. között. A selejtezők után 32 válogatott vehet részt a tornán. A címvédő a spanyol válogatott.
A világ legnagyobb (41 méteres) óriáscsúszdája Brazíliában
Látván pár hazai oldal belinkelt képeit, elhatároztam, hogy megosztom Önökkel életem egyik 'legcsúcsabb' élményét: a világ legnagyobb óriáscsúszdáját.
Állati építészet: És a macskád hogyan látja?
Ilyen a kortárs építészet macskaperspektívából filmezve.
Újabb magyar sikerek a FIABCI versenyen
2012-ben folytatódott a magyarországi ingatlanfejlesztők nemzetközi sikere. A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása.
Burkina Fasoban lesz a világ legfenntarthatóbb építészeti alkotása
Egy iskola terve Gandoban, Burkina Fasoban, egy többcélú közösségi központ Sao Paolóban, Brazíliában és egy berlini városfejlesztési projekt nyerte a 2012-es Holcim Awards for Sustainable Construction (Holcim-díj a Fenntartható Építészetért) világversenyt. A világversenyre 32 hazai pályázat érkezett, melyek minőségükkel kiemelkedtek a mezőnyből.
Álomvilla Brazíliában
A kínai kihalt luxusnegyed után egy sokkal üdítőbb luxusépület a karneválok karneváljának országából.
Foster Kínába költözik
Norman Fosterék építészirodájuk új pekingi központját tervezik, ahonnan kínai projektjeiket irányítják majd
Grimshaw nyerte a brazil olimpiai pavilon pályázatát
A brit Grimshaw Architects nyerte el az első díjat a 2016-os brazíliai olimpiára hangoló mobil művészeti pavilonra kiírt pályázaton
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik