Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
20 találat. (Keresés tárgya: "Brazília")
Cikkek
Végre elkészült az Európai Uniót Brazíliával összekötő híd
Elsőre talán lehetetlenségnek tűnik, de ha jobban belegondolunk a technika mai vívmányaiba, és főleg elég mélyre ásunk földrajzi ismereteinkben, akkor talán mégsem.
A Piarena vitorlái célba értek a Archchel 2020 versenyen
A Piarena tervezte kongresszusi központ a legmagasabb szintű események megrendezésére is alkalmas. Ilyen esemény a várható BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) csúcstalálkozók és a közelgő Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) eseménysorozata.
Brazíliaváros építészete olimpiát nyerne!
Az új főváros, Brazíliaváros különleges építészeti csodákkal dicsekedhet, s olyan építészek tervei valósulhattak meg, mint például a világhírű Oscar Niemeyer is, két csoda épületével, de emellett is igazi csemegékkel szolgál Brazília.
Újabb botrányok Rióban: összeomlott egy vitorlásrámpa, és kis híján a tévéstúdió is
Egyre több a kétely azzal kapcsolatban, hogy Brazília rendesen felkészült az olimpiára – most a vitorlások rámpája omlott össze Marina da Gloriában, ahonnan a versenyzők indulnak. A balesetben senki nem sérült meg, Brazília mégis kritikák tengerével kénytelen szembenézni.
Megnyílt az Olimpiai Falu Rióban – egyesek szerint életveszélyes
Hivatalosan is megnyílt a Rio de Janeiró-i olimpiai falu vasárnap, az ötkarikás játékok nyitóünnepsége előtt 12 nappal.
Szőrös ház a nagyvárosban
A brazil bennszülött építési megoldást mintául véve védekeznek São Pauloban a túlzott felmelegedés ellen – az eredmény egy kissé borostás szomszéd az utcaképben.
Luxusvilla a brazil őserdőben
A Dzsungelház, tetejébe süllyesztett medencéjével Sao Paulo part menti buja növényvilágában bújik meg.
Kétlábon forgó palota
São Paulo kertvárosi részén megvalósították a mesékből jól ismert „kacsalábon forgó" palotát, sőt, egyből meg is duplázták a tartólábak számát. Az egyedi térszervezési elvek mentén kialakított épületben tehetünk most egy túrát.
A gondnok háza - Dobozház Brazíliából
Brazília partjai mentén, Sao Paulóhoz közel található Sao Sebastiao szigete. A szigeten fekvő Ilhabela városkában épült fel a gondnok kicsi, de sok érdekességet tartogató háza.
Guinness rekord karácsonyfa Rio de Janeiróban
A világ legmagasabb úszó (pontosabban öbölben ringatózó) karácsonyfáját állították fel karácsonyra Rio de Janeiróban. A díszkivilágítással pazarul feldíszített fenyőfa magassága eléri a 85 métert.
Brazil szendvics: Villa két betonlap között
São Paulo külvárosában két vasbeton lemez lebeg a lankás domboldal fölött, a közéjük feszített üveglapok és farácsok egy villa tereit határolják.
Csarnokmustra - a 2014-es Foci Világbajnokság helyszínei
2009. május 31-én választotta ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség azt a 12 várost, ahol a 2014-es labdarúgó-világbajnokságok mérkőzéseit megtarthatják. Ezek szerint a 2014-es Labdarúgó-Világbajnokságot Brazíliában rendezik 2014. június 12. és július 13. között. A selejtezők után 32 válogatott vehet részt a tornán. A címvédő a spanyol válogatott.
A világ legnagyobb (41 méteres) óriáscsúszdája Brazíliában
Látván pár hazai oldal belinkelt képeit, elhatároztam, hogy megosztom Önökkel életem egyik 'legcsúcsabb' élményét: a világ legnagyobb óriáscsúszdáját.
Állati építészet: És a macskád hogyan látja?
Ilyen a kortárs építészet macskaperspektívából filmezve.
Újabb magyar sikerek a FIABCI versenyen
2012-ben folytatódott a magyarországi ingatlanfejlesztők nemzetközi sikere. A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása.
Burkina Fasoban lesz a világ legfenntarthatóbb építészeti alkotása
Egy iskola terve Gandoban, Burkina Fasoban, egy többcélú közösségi központ Sao Paolóban, Brazíliában és egy berlini városfejlesztési projekt nyerte a 2012-es Holcim Awards for Sustainable Construction (Holcim-díj a Fenntartható Építészetért) világversenyt. A világversenyre 32 hazai pályázat érkezett, melyek minőségükkel kiemelkedtek a mezőnyből.
Álomvilla Brazíliában
A kínai kihalt luxusnegyed után egy sokkal üdítőbb luxusépület a karneválok karneváljának országából.
Foster Kínába költözik
Norman Fosterék építészirodájuk új pekingi központját tervezik, ahonnan kínai projektjeiket irányítják majd
Grimshaw nyerte a brazil olimpiai pavilon pályázatát
A brit Grimshaw Architects nyerte el az első díjat a 2016-os brazíliai olimpiára hangoló mobil művészeti pavilonra kiírt pályázaton
Zaha Hadid, Niemeyer, WGA a Metszetben
A pécsi Kodály Központ arany színében jelenik meg a Metszet 2011/2 száma. Oscar Niemeyer nyomában jártunk Brazíliában, Zaha Hadid MAXXI központjában Rómában. Bemutatjuk a színes müncheni Brandhorst múzeumot és a Szűz Mária-templomot Casal Bocconéban.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©