Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
29 találat. (Keresés tárgya: "Chile")
Cikkek
Kunyhónál több, háznál kevesebb
Pezo von Ellrichshausen terepbe ágyazott betonépítményt készített a Csendes-óceán partján az oroszlánfókák élőhelyeként számon tartott természetvédelmi területen.
Két ír építésznőt választottak a Nemzetközi Építészeti Biennálé kurátorainak
A velencei Biennálé igazgatói testülete a díjnyertes építészpárost, Yvonne Farrellt és Shelley McNamarát nevezte ki a 2018-as velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás kurátoraivá.
Velencei Biennále: Helyi aktív építészet
Jelentés a frontról (Reporting from the Front) címmel, hatvanhárom ország részvételével rendezik meg május 28. és november 27. között a 15. Velencei Építészeti Biennálét; a magyar pavilon a pénteki szakmai napon nyílik meg Fábián Gábor és Fajcsák Dénes aektivátorok – Helyi aktív építészet című kiállításával.
Sárkányház házi sárkány nélkül
Nem a mesebeli palotába költöztek sárkányok, hogy elrabolják a király hőn szeretett lányát, hanem a sárkányos házba költözött a „sárkányokkal álmodó királylány”.
A lakók spontán önkifejezésének is teret adó chilei építész kapja az építészeti Nobel-díjat
A 2016-os Pritzker-díj nyertese Alejandro Aravena építész lett. Elsősorban a szociális lakásépítés terén radikális építészeti ötleteiről ismert Aravena az emberléptékű, társadalmilag érzékeny építészet következetes képviselője.
Fürdők a Puritama völgyében
A természet kincsei olykor láthatatlanok, de az építészet láthatóvá teheti őket. Elég néhány tört vonal, hogy az ember jelenléte kiemelje, formai és biológiai értelemben is kiaknázhatóvá tegye ezeket az értékeket.
A világkiállítás az új Metszet témája - "De boldogító ez a HÁZ!"
Herzog és de Meuron, Libeskind, Foster pavilonjait mutatja be a Metszet kilenc másik társaságában. Az expó témájához kapcsolódóan pedig két magyar épületet (Fúzió, Eger; Rendezvényház, Visegrád) és egy német múzeum kerül terítékre. Most először melléklet!
EXPO 2015 Milánó – a brazil pavilon
Az Arthur Casas építészstúdió és a Marko Brajovic építészműterem közösen nyerte el a 2015-ös milánói világkiállítás pavilonjának ötletpályázatát. Tervükben izgalmasan kombinálták az építészet és a színházi díszlettervezés eszközeit a formabontó épület tervezése során.
EXPO 2015 Milánó – az orosz pavilon
Az EXPO főutcáján kapott helyet a 3260 négyzetméteres orosz pavilon. A főbejárat felett egy hangsúlyos konzolos tartó kapott helyet, mely felületén tükrözi vissza az alatta elterülő bejárati területet, mintegy monumentalizálva a pavilont.
Újraház Chiléből
Fenntartható szerkezetépítéssel párosított újrahasznosított anyag felhasználás. Ezen elv mentén készült egy figyelemre méltó családi ház Santiago de Chile közelében.
Expo 2015 Milánó: a chilei pavilon
A milánói kiállításon Chile Cristián Undurraga építész pavilonjával képviselteti magát. Több izgalmas pavilonnal szolgáltak már korábban chilei építészek, nézzük mivel készültek 2015-ben.
Virtualis drónjárat: Expo 2015
Néhány nappal a nyitás előtt összegyűjtöttük a Milánói Expó nemzeti pavilonjairól készített videókat. Lássuk, ki mire készül!
A világ legkiválóbb fenntartható építészeti projektjei - Holcim Award 2015
A 2 millió USD összdíjazású Holcim Díj a világ legjelentősebb nemzetközi megmérettetése a fenntartható építészeti tervezés területén. A mostani 4. kiírás felbolygatta az építész világot, s több mint 6.000 pályázót vonzott, akik 152 országban megvalósítandó projektekkel indultak a versenyen.
Szinte Semmi #4
Láthatatlan építészet, látható természet. A chilei óceánpart egyedülálló tájépítészeti terve 2014-ben elnyerte a chicagói IIT legmagasabb elismerését, az amerikai kontinens legkiemelkedőbb épületeinek kijáró MCHAP díjat. A portréfilm rávilágít, miért.
Jóga ház – Chile
Matanzas tengerparti hegyoldalában áll a ház, az öbölre nézve. Az elsődleges tervezői szándék az volt, hogy az épületet beleintegrálják az erőteljes tájba, a költőiségét a környezet kvalitásaiból nyerve.
Serpentine 2014: Az önző óriás kastélya
Mesebeli atmoszférát hozott létre a chilei Smiljan Radic a londoni Hyde Parkban, egy barlangot, mely kagylóhéj törékenységével lebeg a zöld pázsit felett.
A 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále Arany Oroszlán díjasa: Dél-Korea
Az Arany Oroszlán-díjat a dél-koreai pavilon a "Crow's Eye View: The Korean Peninsula" (A holló szemével: a Koreai-félsziget) című kiállításával nyerte el, amely az északi és a déli országrész építészetét állítja egymással szembe, ezzel érzékeltetve a történéseket magyarázó különböző politikai narrációk eredményeit.
Buszmegálló-sokk
Egy nyugalmas kis osztrák falu dizájn-buszmegállókkal akarja felhívni magára a turisták figyelmét, a cél eléréséhez pedig ismert nemzetközi építészeket fantáziáját hívták segítségül.
Egy világító kagyló
Smiljan Radic chilei építész tervezi a londoni Serpentine Gallery előtt felépülő idei nyári pavilont
Kortárs ECO ház vasbeton keretlábakból
Újrahasznosított anyagokból épült fel egy családi ház Chilében, amelyhez még egy ipari csarnok vasbeton keretlábait is felhasználták.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©