Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
167 találat. (Keresés tárgya: "Kína")
Cikkek
Egy kínai vállalkozó úgy berágott, hogy egy egész erdőt elköltöztetett
Tízezer fát és több száz éves házakat költöztettek Kínában 800 kilométerre eredeti helyükről, hogy megmentsék őket egy tervezett víztároló miatt rájuk váró pusztulástól.
A Tabán megújulása Gyulai Levente diplomaterve tükrében
A Tabán Buda egyik legrégibb, legpatinásabb városrésze, mely különleges, változatos felszínével teszi igazán izgalmassá a térséget. Talán nincs is a fővárosban még egy olyan terület, ahol ilyen nagyméretű szabad térség szinte kínálja a lehetőséget a kihasználtságra.
A Piarena vitorlái célba értek a Archchel 2020 versenyen
A Piarena tervezte kongresszusi központ a legmagasabb szintű események megrendezésére is alkalmas. Ilyen esemény a várható BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) csúcstalálkozók és a közelgő Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) eseménysorozata.
Átadták a világ legmagasabb függőhídját
A frissen átadott, 1341 méter hosszú Pejpancsiang-híd 565 méterrel magasodik az azonos nevű völgy fölé, ami egy 200 emeletes épületnek felel meg. A Hupej tartománybeli Szetu folyó felett átívelő szerkezet megszerezte a világ legmagasabb hídjának címét.
A lebegés élménye
A szédítő magasságban átívelő üveghidak nem elégítették ki maradéktalanul a kínaiak adrenalin-sokk igényét, mert itt az újabb lebegő projekt, egy csipetnyi illuzionista trükkel kiegészítve.
Pécsi diplomázó hallgató nemzetközi sikere Shanghaiban
A 2016-os diplomaterv, egy pécsi fémszobrászműhely terve a legjobbnak bizonyult! A PTE Műszaki és Informatikai Kar több éve ápol nagyon jó kapcsolatot kínai partneregyetemeivel.
Szenzáció! Kinában eljött a légtisztító tornyok kora
A tiszta levegő templomának becézett szmogelnyelő torony 30 millió köbméter levegőt képes megtisztítani egyetlen hónap alatt. Igazán ráfér Pekingre ez a légköri megújulás, mivel a világ egyik legszennyezettebb levegőjű városáról van szó.
Zaha Hadid bámulatos édenkertje Kínában
Az építészet határait feszegető Zaha Hadid különleges, műtárgyi jellegű építészete tovább él mindannyiunk legnagyobb örömére. Jelenleg a Zaha Hadid Architects tervei alapján egy extravagáns, lágy vonalú, kígyózó formavilágú üzletközpont épül Kínában.
Csúcs: ez lesz a legmagasabb lakótorony Nyugat-Európában
Jövőre kezdődhet meg az építése, és 2020-ra készülhet el Nyugat-Európa legmagasabb lakóháza London keleti részén. A beruházók kínaiak, akik a bizonytalan politikai és gazdasági körülmények ellenére is biztosak abban, hogy a brit főváros ideális helyszín a projektnek.
Az Aedas organikus tornya Sencsen központjában
A környezetbarát Luohu Barátság Kereskedelmi Központ igazi oázis Sencsen zsúfolt belvárosában, teraszaival, méretes, dúsan borított zöld felületeivel a fenntartható építészetet képviseli. Az organikus építészet egyik újdonságának számító torony 7 emeletes kereskedelmi podeszttel egészül ki.
Megnyílt a világ legnagyobb bunkere
Mostantól külföldi turisták is lemehetnek a titkos kínai atomlétesítménybe.
Szellemlakópark a felhőkarcolók árnyékaban
Falként veszik körbe a lakótornyok a kínai nagyvárosban a sorházas lakóparkot, amit soha nem sikerült befejezni.
A világ első rózsamúzeuma nyílt Dél-Kínában
2016. május 23-án nyílt meg a nagyközönség számára ez a különleges rendeltetésű múzeum, s nem véletlenül ugyanezen a napon alakult meg a Rózsák Világszövetsége Társasága is (WFRS). A múzeum architektúrájában reprezentálja nemcsak a kínai építészeti hagyományokat, hanem a 21. századi modernizmust is.
Tömegiszony: Két hét után bezárt az üveghíd Kínában
Augusztus 22-én nyitották meg az üveghidat, mely a nagy kínai kanyont szeli át a levegőben Hunan tartományban. A Haim Dotan izraeli építész által tervezett légies szerkezet azonnal óriási siker lett.
Átadták a félelmetes üveghidat, mivel ellenállt a kalapács tesztnek
Átkeltek az első látogatók a világ leghosszabb és legmagasabban fekvő üvegpadlós függőhídján a dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkban. Háromszáz méteres mélység van alatta, de az építők azt mondják: az átkelő biztonságos.
Drogos hajtással építik "Phenhatten"-t, Észak-Korea felhőkarcoló negyedét
Kim Dzsong-un észak-koreai diktátor saját Manhattanról álmodik, a cél mielőbbi elérése érdekében drogot kínálnak a munkásoknak.
Kilátás korlát nélkül – adneralin-sokk túra a 88. emeleten
Minden bizonnyal az egyik legfélelmetesebb élményben lesz azoknak része, akik végigsétálnak a sanghaji Jin Mao (Csin Mao) torony látványosságán, a korlát nélkül épített üvegpadlós gyilokjárón.
Otthonülő életmód egy végtelenített kertben
Egy kínai festőművész háza
Nem tudták szétverni az égben járók üveghídját
Korábban már csaknem száz biztonsági tesztet végeztek, hogy megállapítsák, a híd kibírja-e csaknem 800 ember súlyát, ellenáll-e a széllökéseknek, a földrengésnek és a hőmérséklet-változásnak. Most kiállta a töréspróbát is a világrekorder kínai üvegpadlós híd
21. századi szupermodern Disney-élménypark nyílt Sanghajban
Az öt éven át épült, 5,5 milliárd dolláros (1 500 milliárd forintos) projekt Kína egyik legjelentősebb beruházásaként valósult meg. Ez a világon a hatodik, Ázsiában a harmadik olyan szórakoztató park, ahol nem hiányozhat Miki egér, Donald kacsa, de Zootropolis sem – sőt a „Állati nagy balhé” című film szereplői sem.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©