Az összes találat erre: „Kazahsztán“ (6)
Zárkózottan nyitott
Az ellentétek nem gyengítik egymást. Egyensúlyt képeznek.
Üvegház a fa körül!
A Kazahsztáni hegyekben, egy erdő közepén lenne megtalálható ez a napelemes ökoház. Érdekessége, hogy a fa kivágása helyett az élő fa köré "biggyesztették" az üvegházat.
Sípálya a lakóház tetején
Sípályát létesítenek egy ház tetején Kazahsztán fővárosában, Asztanában. A szokatlan megoldás a helyi építészek kreativitását dicséri. A fővárostól csak távol találhatók sípályák, így sokat kellene utaznia annak, aki a téli sportok rajongója. Erre kínáltak megoldást a kazah építészek.
Tervpályázati figyelő: Kazahsztáni EXPO – megvan az első díjas tervező
Ahogy arról korábbi cikkünkben hírt adtunk 50 világhíres építésziroda adta le javaslatát 2013 februárjában a kazahsztáni EXPO épületegyüttes terveire, melyből szeptemberben a zsűri kiválasztotta a 10 legjobbat. Az épületek tervezési jogát az Adrian Smith + Gordon Gill Építésziroda nyerte el.
A kolosszális terv
Egy főváros 1300 kilométerrel történő áthelyezése nem kis feladat. Kazahsztán vezetője több, mint 25 évvel ezelőtt megtette ezt a lépést – hogy mekkora sikerrel, elmesélik a szellemvárost bemutató képek.
Tervpályázati figyelő: Elképesztő építészeti víziók a kazahsztáni EXPO épületeiről
2017-ben Kazahsztán fővárosa, Asztana rendezi meg az EXPO világkiállítást. A kiállítási terület rendezésére és építészeti kialakítására ötletpályázatot írtak ki, melynek első szakasza 2013 augusztusában zárult le. A pályázatra 100 építésziroda jelentkezett a világ minden tájáról és 50 iroda mutathatta be elképzeléseit a kazahsztáni zsűri előtt.
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik