Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
73 találat. (Keresés tárgya: "Spanyolország")
Cikkek
Elképesztő: kinyomtatták, azután fogták magukat és átmentek rajta
Spanyoloszágban átadták a világ első, 3D-s nyomtatási technológiával készült gyalogoshídját.
Új Ermitázs épül Barcelonában
Barcelonában nyit új részleget a szentpétervári Ermitázs Múzeum: a kiállítóhely új épületben kap majd helyet a tengerparton, az első látogatókat 2019-ben fogadhatja.
Tél és a nyár külön költözik a "Skizofrén ház" portáján
A megrendelőknek az volt az igénye, hogy a mogyoróültetvény mellé építendő új házukat nyaralónak is tudja használni a család, mivel nem akarnak elutazni valahová csak azért, mert épp szabadságon vannak.
Kortárs barlanglakás sárkánybőrben
A spanyolországi Granadában, Földközi-tengerre néző kilátással valósult meg ez a fura lakás. A sziklafalból csak a ház teteje látszik ki, minden mást a szikla mélye rejt.
Elbaltázták az ezeréves mór kastély rekonstrukcióját
Felújítással tettek tönkre egy IX. századi mór kastélyt a dél-spanyolországi Villamartín városában – közölte a Hispania Nostra műemlékvédő csoport. A munkálatok végeredménye a helyieket is felháborította, de az építész szerint ez volt az egyetlen megoldás.
UNESCO világörökségi helyszínek Németországban 6.
Kasselben a német barokk egy kevéssé ismert példájával ismerkedünk, Wiesben egy apró rokokó templomhoz zarándokolunk, majd a „klasszikus Weimar” címszó alatt a klasszicizmus weimari megjelenéséről próbálunk képet adni.
Ötujjas fiaskó: Szellemkórház épült Andalúziában
Nincs víz és villany sem, és nem vezet aszfaltozott út sem ahhoz a vadonatúj kórházhoz, amely tíz évig húzódó építkezés után készült el a dél-spanyolországi Lepe városában, mert a helyi önkormányzat és az andalúz kormány között vita van arról, hogy kinek a feladata az infrastruktúra fejlesztése.
Minimalista nyelvöltés a Bálint-ház Valenciában (videó)
Fran Silvestre spanyol építész minimalista hófehér épületeiről nevezetes. Az elegáns villa tisztán elliptikus formákból építkező, első pillantásra meglepő tömege nem igazán jelent akadályt a stílus következetes kiteljesítésében.
Színes parkolóház
Új parkolóházat kapott a galíciai egészségügyi komplexum. Az épület gyermekkórházat, szülészeti osztályt és onkológiai központot is magában foglal. A színes lamellás épület a gépkocsik elhelyezésén túl közlekedő szerepet is betölt a különböző épületszárnyak és utcaszintek között.
Kasztíliai kincsesláda
Emberléptékű mezőn óriás léptékű fadoboz, egy valódi kincsesláda. Viszont a kincsek nem a ládában rejlenek, hanem körülötte. A környező kincsek aranysárga ragyogása minden évszakban elvarázsolja az ide érkezőket.
Az Űrhajó Villa földre szállt, avagy a Star Wars-rajongó háza
Fényes fémfelületeivel hívja fel magára a figyelmet a lábakon álló otthon, szétterpesztett lábakon áll, akár egy űrjármű.
Üvegház Spanyolországból – Zamora Irodaház / Alberto Campo Baeza
A spanyolországi Zamora városának történelmi belvárosában találhatjuk azt az üvegházat, mely egyszerre formabontó és modern, mégis rejtett kincse a városnak. A tervezők hatásosan keverték a súlyos múltat és a légies jövőt jelképező felületeket. Felfedezni azonban csak azon kiválasztottaknak van lehetősége, akik bebocsátást nyernek a kőfalak mögé.
Ybl Szakmai Nap és Konferencia 2015. március 11.
A rendezvény célja az Ybl Miklós Építéstudományi Kar szellemi, kulturális és tudományos élete színvonalának emelése, valamint az építéstudományok iránt érdeklődők számára betekintést nyújt a szakma rejtelmeibe.
Serpentine 2015: Építészek a süllyesztőből?
Földbe süllyesztett madridi irodájukkal ismertté vált spanyol építészpáros kapta a megbízást az egyik legjelentősebb idei londoni építészeti attrakció megvalósítására.
Itthon a Bálna és a Rác fürdő, Spanyolországban Nieto Sobejano egyik remekműve hever évekig parlagon
Córdobai utam előtt felcsigázva készültem az ArchDaily és a Dezeen weblapjain egyaránt 2013 tavaszi dátummal publikált, lenyűgözően látványosnak igérkező épület felkeresésére, ám a valóság kiábrándító volt. Az építési terület kordonjának hézagain át próbáltam lencsevégre kapni némi élvezhető részletet.
Aki a múltkor lemaradt volna, hétfőn ne hagyja ki!
Az idei Építészet Hónapjára az INSTITUTO CERVANTES DE BUDAPEST és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) szervezésében összeállított kiállítás.
Megnyitja:
- Emma Josefina Hernández Landaeta, építész és Spanyolország budapesti nagykövetének hitvese
- Csanády Pál, építész, a Metszet építészeti szaklap főszerkesztője
Megjelent Spanyolországban a Metszet (Sección) 0.száma – SZENZÁCIÓ!
Digitális verziója a netről ingyen letölthető, és bár csupán spanyol nyelven olvasható, pusztán végiglapozni is érdemes. Főszerkesztője egy fiatal építész Don Quijote földjéről (Castilla-La Mancha), José García Lara.
A spanyol építészet legjava, érdemes megnézni!
Az Építészet Hónapja keretében, a Budapesti Cervantes Intézet kiállítást szervez Spanyolország kortárs építészetéről, Nyáry Erika építész és külföldi szaktudósító publikációira alapozva. Spanyol projektek a magyar sajtóban – Nyáry Erika portfóliójából. Támogatja a Canon, a Metszet, az NKA, a Magyar Építőművészek Szövetsége!
Cikcakk – kettősség Spanyolországból
Az építész kettős érzelmet szeretett volna kiváltani az épülethez látogató emberekben: olyan projektet hozott létre, ami magában hordozza mind a város, mind a vidék jellegzetességeit.
Nekünk sikerülne? – Íme, egy ötlet, mi lehet egy volt laktanyából!
Spanyolországban egy kihasználatlan laktanyát kulturális központtá alakítottak át: az épület az egyik utolsó alkotás Madrid kulturális, városfejlesztési projektjében.
OK


Lindab
Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©