Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
23 találat. (Keresés tárgya: "Tihany")
Cikkek
Melyik a hatvanas évek legjobb épülete?
Három éven belül harmadik alkalommal foglalkozik magyar témával a bécsi Ringturm kiállítóhely: a "hosszú hatvanas évek" építészetét mutatja be a legfrissebb tárlat. Milyennek látszik Bécsből a magyar modern?
A helyiek támogatásával újranyílt a tihanyi kilátó, újra megkapták az engedélyt!
Újranyílt – a hírek szerint a tihanyi lakosság támogatásával – pénteken a tihanyi Őrtorony kilátó, miután a balatonfüredi jegyző kiadta a fennmaradási és használatbavételi engedélyt. Új parkoló is épül a felvezető út elején.
Bezárták Tihany pokoli toronynak nevezett, tavaly ősszel átadott kilátóját
Maradandó természeti károkat okozott a mindössze öt hónapja átadott és a napokban bezárt tihanyi Őrtorony kilátó építése és használata. Az építtetők nem készíttették el a kötelező környezetvédelmi hatástanulmányt, a másodfokon eljáró építésügyi hatóság megsemmisítette az építési engedélyt.
Balaton, Tihany, Sajkod
Sajkod mintaértékű üdülőtelepének és védettséget élvező természeti környezetének terve Wagner László tevékenységéhez kötődik. A település ma is a Tihanyi-félsziget és a Balaton ékköve, ahol számos író, képzőművész és építész töltötte alkotó szabadidejét.
Éppen csak hogy van új BÉK-elnök: a hóhér akasztása, avagy 95 százalék: nem
A Budapesti Építész Kamara tisztújítása hajszálon függött, több választásnál, ha eggyel kevesebb szavazatot adnak le, már érvénytelen a választás, pedig a szabályok mindössze a tagok 5 százalékának részvételét írják elő. Ráadásul csak egyetlen elnökjelöltet sikerült állítani. Részletek és exkluzív interjú
A világsiker küszöbén a multifunkcionális természetes energiatermelő rendszer!
A napelemmel, mikro szélturbinákkal, illetve emberi mozgás okozta árammal működő, s ezek hatásait összegző multifunkcionális rendszer a leghatékonyabb természetes energiatermelő ma a világon.
Átadták az 2015. évi Építőipari Nívódíjakat és a Sándy Gyula-díjat
Az ÉVOSZ 2015. december 9-én tartotta évzáró ünnepi közgyűlését a Mercure Budapest Buda szállóban. Köszöntőt mondott Koji László, az ÉVOSZ elnöke. Beszédében értékelte az építőipari tevékenységet ez év során az építési vállalkozók helyzetét, s átadták az Építőipari Nívódíjakat és a Sándy Gyula-díjat.
„Club Tihany – A négy évszakos Balaton” - ötletpályázat
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2015-ben harmadszor írja ki felsőoktatásban tanuló hallgatók számára Ötletpályázatát!
Gömböctől a húsvéti tojásig
Országra szóló kiállítás nyílt a Fővám téri Vásárcsarnok megújult alagsorában. A Hungarikum utcában sétálva Domokos Gábor Gömböcétől Goethe tojásra vetített fénykísérletéig találkozhatunk a legkülönfélébb hazai eredetű sajátosságokkal, mint a szódavíz, a pálinka, a matyóhímzés vagy az eozin.
Filatélia és építészet I.
Írásom első részében a bélyegekről általában szóló rövid bevezető után az építészeti témájú magyar bélyegeket tekintettem át az 1867-es kiadástól négy korszakra tagoltan: 1944-ig, 1956-ig, 1989-ig és napjainkig.
Kaszás Károly építész professzor magas finn állami kitüntetésben részesült
2014. december 9-én, a Finn Függetlenség Napján Kaszás Károly professzor Sauli Niinistö finn köztársasági elnök által odaítélt Finn Oroszlán Lovagrend első osztályú érdemrendjét kapta meg. A kitüntetést Pasi Tuominen nagykövet a finn nagykövetségen nyújtotta át a kitüntetettnek a finn építészet magyarországi megismertetéséért és népszerűsítéséért.
Döntött a nemzetközi előzsűri: megvan az 5-5 legjobb épület és terv
A rekord számú, összesen 124 beérkezett pályázat közül egy neves bosnyák, egy híres osztrák és egy elismert román építészből álló előzsűri választotta ki a Média Építészeti Díjára esélyes 5 megvalósult épületet és 5 építészeti tervet. Elindult az év legjelentősebb nyilvános építészeti eseményén véget érő folyamat közönségszavazása az Építészfórumon
Sivatagi Kőrózsa díjátadás 2014
A Sivatagi Kőrózsa Díjat az építészetet támogató önzetlen magyar mecénások és kiváló szellemi alkotók tevékenységének elismerésére Timon Kálmán 2009-ben alapította. A Sivatagi Kőrózsa Díjat 2014-ben Kovács Gábor bankár és műgyűjtő érdemelte ki a Budapest, Andrássy úti KOGART Ház és a sopronbánfalvai pálos kolostor példás műemléki helyreállításáért.
Török Ferenc kiállítása Tihanyban
Úton a Szentföldön címmel Török Ferenc kiállítása március 16-án nyílik meg a Tihanyi Bencés Apátságban.
Párhuzamos vidékek V.
A BME Középülettervezési Tanszék, Lakóépülettervezési Tanszéki, Ipari Épülettervezési Tanszék, Urbanisztikai Tanszék közös kiállítása
Hallgatói Ötletbörze
„Római Part 2100 – Budapest” pályázat
A főszezon előtt megújult Tihany – kiegészítve 3x!
Magyarország egyik legszebb fekvésű települése a Balatonba benyúló Tihany félsziget látványos táj és természeti adottságokban bővelkedik. 800 millió forintból épült újjá Tihany központi része, a kálvária és a település műemléki utcái, de kialakítottak egy új főteret is, amelyet Mádl Ferenc volt köztársasági elnökről neveztek el.
Vidéki high-tech a Metszet 2012/6 szám témája
Vidéki high-tech épületeket vesz górcső alá a Metszet idei utolsó száma. Szerepel a NASA új kutatóépülete, egy beton laborépület Spanyolországból és egy norvég kamionmérő. No és persze a címlapra került pannonhalmi új liturgikus tér John Pawson brit sztárépítésztől.
Csupa vidéki épület az új Metszetben
Makovecz Imre legnagyobb alkotása, a posztumusz elkészült makói Hagymatikum szerepel a Metszet legfrissebb számának címlapján. A lap a közösségi építést járja körül: templomokat mutat be Cordobától Szegedig, identitást adó épületeket: a tihanyi Levendula-házat, a mohácsi Szent Koronát formázó épületet, egy japán múzeum-szigetet, debreceni campust.
Porta Pacis látogatóközpont Tihanyban
A tihanyi bencés apátság új épülettel gazdagodott: Czigány Tamás ezúttal egy látogatóközpontot tervezett a híres monostor mellé.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©