Az összes találat erre: „Velencei Biennále“ (22)
Kiválasztották a jövő évi Velencei Építészeti Biennále magyar kurátorát
A hazai hagyományoknak megfelelően a Velencei Biennále nemzeti biztosa, Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója idén is nyílt pályázat útján, szakmai zsűri döntése alapján választotta ki a magyar pavilon kurátorát és kiállítását.
Startol a 2018. évi Velencei Biennále
Bejelentették: a jövő évi Biennále központi kiállítását Freespace (szabad tér) címmel rendezik meg. Megjelent a magyar pavilon kurátori pályázatának kiírása is.
Két ír építésznőt választottak a Nemzetközi Építészeti Biennálé kurátorainak
A velencei Biennálé igazgatói testülete a díjnyertes építészpárost, Yvonne Farrellt és Shelley McNamarát nevezte ki a 2018-as velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás kurátoraivá.
Hírek a 17. képzőművészeti biennáléról
Viva Arte Viva címmel rendezik meg az 57. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálét 2017. május 13. és november 26. között. Magyarországot Petrányi Zsolt kurátor és Várnai Gyula képzőművész Békét a világnak! (Peace on Earth!) című projektje képviseli.
A Velencei Biennálén bemutatott önfenntartó farm-falvaké a jövő!
A futurisztikus, de korábbi tapasztalatokon megérlelt tervet a dán Effekt cég mutatta be a Velencei Biennálén, melynek első ütemének megvalósítása máris elkezdődött a holland fővárostól 20 km-re, az első 25 mintaotthon megépítésével. Tervek szerint az átadás jövő évben várható, de maga a falu összesen 100 házból áll majd.
Megkapta az Ezüst Oroszlánt a Velencei Biennálén, egy héten belül összedőlt
A harmadik világbeli, felelős, fenntartható, szociális projektek példaértékűek manapság, és ezek között is kimagasló volt a Makoko Úszó Iskola Nigériában, tervezőjének, Kunlé Adeyeminek világhírt hozott, és a Biennálén Ezüst Oroszlánt. Tegnap összedőlt, de nem azért, amire az ember először gondol.
Velencei Biennále: Helyi aktív építészet
Jelentés a frontról (Reporting from the Front) címmel, hatvanhárom ország részvételével rendezik meg május 28. és november 27. között a 15. Velencei Építészeti Biennálét; a magyar pavilon a pénteki szakmai napon nyílik meg Fábián Gábor és Fajcsák Dénes aektivátorok – Helyi aktív építészet című kiállításával.
Május végén nyílik a 15. Velencei Építészeti Biennále
Egy pusztuló egri épület közösségi megújítását mutatja be Fábián Gábor és Fajcsák Dénes aektivátorok – Helyi aktív építészet című projektje, amely a 15. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjában május 28. és november 27. lesz látható.
Velencei Biennále – Fábián Gábor és Fajcsák Dénes képviseli Magyarországot a 2016-os mustrán
Fábián Gábor Fajcsák Dénes társkurátorral együtt beadott, "Arkt" projekt – az Arkttól az ellátóig című pályázatát választotta a legjobbnak a 15. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar kiállítására kiírt kurátori pályázatának zsűrije.
Várják a Velencei Biennálé kurátori pályázatait – baljós előjelek?
Új szervező, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum írja ki az építészeti biennálé kurátori pályázatát. A költségkeret 23 millió forint, a beadási határidő november 2.
Bachman Gábor Kossuth-díjat kapott
Ha az embert ilyen magas szinten ismerik el, akkor nem hiába élt és dolgozott" - mondta el az MTI-nek Bachman Gábor Balázs Béla-díjas építész, dizájner, akit vasárnap a Parlamentben Kossuth-díjjal tüntettek ki.
Szakállszárító Velencében
2014. június 5-én megnyílt a Giardini-ban a magyar pavilon kiállítása, melyet a kurátorok – Jakab Csaba és Márton László Attila - a közös építés lélekformáló erejének szenteltek. Mintegy 20 munka közül választotta ki a zsűri az Építés/Buliding című koncepciót, mely az előző két kiállítás, az építészeti rajz és modell szerves folytatása kíván lenni.
Rem Koolhaas - a 2014-es Nemzetközi Építészeti Biennále kurátora
A Velencei Biennále igazgatótanácsa – Paolo Baratta elnökletével – 2013. január 8-án Rem Koolhaas holland építészt nevezte ki a 2014-es 14. Nemzetközi Építészeti Biennále kurátorának. Az ülésen a tanács megköszönte David Chipperfield munkáját és elismerését fejezte ki a 13. Nemzetközi Építészeti Biennále kiemelkedő eredményeiért.
Építészek "rohama" : építész szakest volt
November 15-én egy igazán családias hangulatú előadásban, beszélgetésben vettünk részt Hadován Kata szervezésében.
Velencei Biennálé 2012: Áttekintés
A kétévente megrendezendő építészeti seregszemle ezúttal is rengeteg csemegével szolgál az építészet iránt elkötelezett ember számára. Lássuk hát Velencét!
Torre David: Függőleges Nyomortelep vagy Fenntartható Közösség?
A Velencei Biennále Arany Oroszlán díjas installációja egy hajléktalanok által birtokba vett szellemtornyot mutat be. Talán a dél-amerikai helyszín távolinak tűnik, de a probléma a küszöbünkön kopogtat, nemcsak üresen álló épületek, de nyomortelepek is vannak Budapesten.
A japánok nyertek a Velencei Építészeti Biennálén
A japán pavilon kiállítása nyerte el a 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále legjobb nemzeti projektjének odaítélt Arany Oroszlán-díjat.
Berlusconi leváltotta a Velencei Biennálé igazgatóját
A korábbi építészeti biennálék igazgatói felháborodtak az olasz miniszterelnök döntésén
Legyen-e új híd Velencében?
Az olaszok ismét egy utólagos beavatkozás miatt tiltakoznak - ezúttal Velence egy régi hídjának lecserélése osztotta meg a közvéleményt
Építészet és képzőművészet kéz a kézben - megnyílik a reykjavíki koncertterem
Az ismert dán-izlandi képzőművész, Olafur Eliasson tervezte Reykjavík új koncerttermének izgalmas homlokzati struktúráját
Vissza

Hírlevél feliratkozás


Konferencianaptár

Építési megoldások

Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik