Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
184 találat. (Keresés tárgya: "stadion")
Cikkek
Friss ötletek – Építészkongresszus 2017
A 14. Nemzetközi Építészkongresszust 2017. március 10-én a Várkert Bazár konferenciatermében „Friss ötletek” témakörben tartották meg. A kongresszust a Metszet folyóirat kiadója, az Artifex Kiadó rendezte a Magyar Építőművészek Szövetsége támogatásával.
Majdnem a tervezett duplájába fog kerülni a Puskás? Update: KKBK: átlagos az építési költség
A legutóbb tervezett 100 milliárd helyett 190 milliárd forintba fog kerülni az új Puskás Ferenc stadion – jelentette be Lázár János, a 79. Kormányinfón. "A hivatalos költségbecslés 180,02 milliárd forint volt, a legkedvezőbb ajánlat ennél 5,8 százalékkal volt magasabb" - pontosított a KKBK
A nyári határidő előtt adták át az újonnan átnevezett Duna Arénát
Az uszodaépület korábban Dagály Úszóaréna néven vált ismertté. Az ünnepélyes átadáson a hazai úszósport sztárjai – Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel és Kovács Ágnes – voltak jelen. Miután Magyarország beugróként kapta meg a vb-rendezést, a határidő irreálisan rövid volt.
Tervpályázat: Sportpark az MTK-nak a Maccabi Játékokra
Tervpályázatot írt ki a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) a budapesti Kerepesi úti Sportpark fejlesztésére. A pályaművek díjazására és azok megvételére 33 millió forintot akar fordítani a sportklub.
Egy olimpia romjai
Csak néhány hónap telt el a nyári riói olimpia és a szeptemberi paralimpiai játékok megrendezése óta, de a Guardian helyszíni beszámolója rohamosan pusztuló létesítményekről számol be.
Felújítják a Hungaroringet, de kicsit másképp: Kalandpark és egyéb villámtréfák jönnek
A Forma-1-es versenypályát az idén ősztől kezdve három ütemben felújítják, de valószínűleg nem egészen úgy fog kinézni, ahogy a pár héttel ezelőtt megjelent koncepcióterven látható. A GPHírek exkluzív videóval magyarázza el, milyenné válhat az ország legnagyobb sportlétesítménye.
180 milliárdból csodás új stadiont épít a Chelsea
A Chelsea engedélyt kapott a kerület tanácsától, hogy megkezdje stadionja átépítését. Még sok a kérdés, de annyi bizonyos, hogy a 60 ezresre bővítendő Stamford Bridge felújítása félmilliárd angol fontba kerül majd.
Megszülettek a 2024-es olimpia legfrissebb látványtervei
A képsorozatban megtekinthetők a Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványtervek a 2014-es olimpia nyolc esetleges fővárosi helyszínéről.
Luxusstadiont húznának fel Budapesten
Az uniós közbeszerzési értesítőben pénteken megjelent az új Bozsik-stadion építésére vonatkozó ajánlati felhívás. Egy UEFA "Category 4" – azaz legmagasabb kategóriás – létesítmény épülne.
Nem elég a stadion, indul a Fradiváros építése
Tízmilliárdból épülhetnek jövőre sportlétesítmények Fradiváros néven a Népligetben. De arról, hogy mi lesz a parkkal, a fákkal, keveset tudni.
Ha lenne, ilyen lenne a budapesti olimpiai stadion – látványtervek
Bemutatták Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatának sportolói bizottságát, amelynek elnöke Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó. Az eseményen újabb látványterveket hoztak nyilvánosságra.
Szenzáció! Kinában eljött a légtisztító tornyok kora
A tiszta levegő templomának becézett szmogelnyelő torony 30 millió köbméter levegőt képes megtisztítani egyetlen hónap alatt. Igazán ráfér Pekingre ez a légköri megújulás, mivel a világ egyik legszennyezettebb levegőjű városáról van szó.
Épülhet a magyar stadionok ékköve – kiírták a tendert
A Nemzeti Sportközpontok nyílt közbeszerzést hirdetett a budapesti Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezésére és kivitelezésére. A tenderre jövő év január 11-ig lehet jelentkezni.
Püspökfalat
Szeged: Katedrális elnevezéssel luxuséttermet nyit a püspökség a Dóm téri látogatóközpontban.
A világ első csak fából épülő stadionja Londonban
A brit labdarúgó klub Forest Green Rovers stadionjának tervezésére kiírt nemzetközi pályázatra 50 pályamű érkezett a világ minden tájáról. A pályázatot az idén elhunyt Zaha Hadid által alapított cég nyerte különleges architektúrájú, lágy vonalú, teljesen fából készült stadionjával. Ez lesz a világ első, kizárólag fából készült futballstadionja.
Történelmet fog írni egy épülő múzeum Belinben
A Herzog & de Meuron svájci építésziroda tervei alapján épül fel Berlinben a Modern Művészetek Múzeuma, amelyre 200 millió eurót (62 milliárd forint) hagyott jóvá a német parlament. A berlini állami múzeumokat tömörítő alapítvány elnöke, Hermann Parzinger kijelentette, hogy az épületterv „történelmet fog írni”.
A világ legnagyobb fesztávú nyitható kupolás stadionja épül Szingapúrban
Szingapúr intelligens Nemzeti Stadionjának lélegzetelállító terve az Arup nevéhez fűződik. A zseniális mérnöki bravúrra az egész világ felfigyelt. A generáltervet készítő Arup a DP Architects-szel és az AECOM-mal dolgozik együtt.
Szuperkórház helyett sportcsarnokot kap Kelenföld?
Lehet, hogy nem is szuperkórház, hanem sportcsarnok épül Kelenföldön - értesült a Magyar Idők. A kórház számára alkalmas újbudai ingatlanokra ugyanis sokan igényt tartanak,s bizony a lehetséges beruházások között sportlétesítmény is szerepel.
Szereted a focit? Ilyen extrém pályán is rúgnád a bőrt?
A bangkoki nyomornegyedben stadion nélkül is imádják a labdarúgást, akkor is, ha a pálya teljesen szabálytalan.
Máris módosították a budapesti olimpia terveit
A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén többek között a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslat módosításáról is döntöttek.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©