Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
Keresés
47 találat. (Keresés tárgya: "toronyház")
Cikkek
A Zaha Hadid Architects tervei szerint építenek a kínaiak felhőkarcolót Trump vejének
"Szokatlanul kedvező" a Bloomberg szakértői szerint az a szerződés, melyet a hatalmas kínai biztosító Jared Kushner családi cégével kötött. Biztonsági kockázatokat is emlegetnek a sajtóban, mivel Kushner Trump veje. A tavaly elhunyt Zaha Hadid cégének pedig ez lesz az első jelentősebb terve, amiben az építésznő már nem vett részt. Látszik?
Manchesterben húzták fel a világ legzöldebb irodaépületét
2013-ban adták át a világ legzöldebbnek kikiáltott Co-operative Group (Co-op’s) 100 millió fontos új irodaközpontját Manchesterben, mely a legmagasabb BREEAM zöld minősítést érte el. Kuriózumnak számító kupolájával, zöld technológiájával, lépcsőzetes látszóbeton-architektúrájával az épület azóta is a figyelem központjában van.
Tarlós: felelős főpolgármester nem ellenezheti az olimpiát
Felelős budapesti főpolgármester nem ellenezheti az olimpiát – mondta Tarlós István az FM 102.1-en szerda este. Úgy fogalmazott, nem hivatott eldönteni, hogy az ország nyerne-e az olimpiarendezéssel, Budapestnek azonban mindenképpen jót tenne. A főpolgármester támogatná az újbudai toronyházak építését is.
Neves építészek tiltakoznak a Duna-partra tervezett magasház ellen
December elején a Fővárosi Közgyűlés megváltoztatta Budapest településszerkezeti tervét és rendezési szabályzatát, így a korábbi 65 méteres magassági limitet 120 méterre emelték, utat nyitva ezzel Kopaszi-gátra tervezett felhőkarcolónak. Nem mindenki lelkesedik a városkép átalakulásáért.
Megnyílhat a világ legnagyobb szállodája, a gigantikus Rjugjong szellemtorony
1987-ben indult a Rjugjong hotel építése, de 1992-ben leállították a munkálatokat. A vasbeton szerkezet azonban még több mint másfél évtizedig uralta a város sziluettjét. Most, harminc évvel az kezdés után felgyúltak a lámpák az épületben.
Botrányosan süllyed San Francisco egyik felhőkarcolója
A 2009-ben átadott, luxuslakásokkal teli Millenium toronyházat a San Francisco-i ferde toronyként is szokták emlegetni, mivel nemcsak 41 centimétert süllyedt eddig, de északnyugat irányban meg is dőlt jó pár centiméterrel. Az Európai Űrügynökség (ESA) műholdja segítségével mért adatai alapján észlelték az aggodalomra okot adó folyamatos süllyedést.
A közgyűlés átnyomta, a főépiteszt nem kérdezték, jöhet a Kopaszi-torony!
Elfogadta a fővárosi közgyűlés a Kopaszi-gáthoz építendő Garancsi-magasházat. Az előterjesztés elfogadásával módosították Budapest főváros településszerkezeti tervét és Budapest főváros rendezési szabályzatát is.
Függőleges erdő épül Újpesten
A Metrodom a tervek szerint függőleges erdőt varázsol az Újpesten építendő toronyházak teraszaira, a Milánóban már létező vertikális erdő mintájára.
Trump tornyok a világ körül – fotók
Az amerikai elnökjelölt nem aprózza el, ha építésről van szó. New Yorktól Isztambulig megtalálhatóak a nevét viselő toronyházak.
Újabb magassági rekorder született az amerikai toronyházak sorában
Egy újabb Los Angeles-i felhőkarcoló döntötte meg a nyugati parti legmagasabb épületek rekordját.
Táncoló toronyházak a floridai paradicsomban
Ha lakni, táncolni és fürödni akarunk egyszerre, akkor csakis Miami jöhet szóba, ahol a napokban adták át ezt a különleges párost. Lakótornyok a paradicsom közepén.
Gigafejlesztés a Lágymányosi-öbölben. Felhőkarcoló is lesz
A Property Market bemutatta a 2016-ban induló BudaPart projekt látványterveit. A Dél-Budán, a Duna-parton megvalósuló fejlesztés keretében magas minőségű lakóházak és irodák épülnek. A beépítési koncepció megalkotására a dán várostervező irodát, az Adeptet kérték fel. A tervek között szerepel egy 120 méter magas toronyház is.
Lakótornyok épülnek Újpesten
17 emeletes toronyházak építésébe kezd Újpesten a Metrodom. A cég, a válság előtt a CEU-Reality által tervezett, de meg nem valósult lakópark helyére építi új projektjét. A Károlyi István utcánál található 18 467 négyzetméteres területen összesen 660 lakás épül fel.
Fáról mintázott toronyház
A Sou Fujimoto Architects neve jól ismert a hazai építészek között, mivel az általa tervezett Magyar Zene Házának építése hamarosan elkezdődik. Társával, a Nicolas Laisné Associés-vel, valamint az OXO Architects mérnökeivel közösen alkottak meg egy olyan különleges és feltűnő toronyháztervet, amely egy fa mintájára készült.
Hyperions ökováros városi farmereknek
Vincent Callebaut sorra mutatja be ökologikus építészeti vízióit. Legújabb terve Hyperions, az önfenntartó város, amely az agro-ökológiai forradalom mintapéldája lehet.
Siza New Yorkban!
Tegnap közszemlére bocsátottak egy képet Álvaro Siza Vieira első, Egyesült Államokba tervezett épületéről. A fotorealisztikus látványterv alapján az épület már jól megtalálta a helyét a New York-i Midtownban.
A világ legmagasabb épülete épülhet Irakban: Monstrummal az Iszlám Állam ellen?
Az Amerikai toronyházak dominanciája lassan a múlt ködébe vész, de a távol-keleti társaik fénye is homályosodik az arab világ égbe szökő magasházai mellett. Az Emírségek (Burdzs Kalifa) és Szaúd-Arábia után az Iszlám Állam által sújtott Irakban tervezik felépíteni a világ legmagasabb épületét.
A szomszéd felhőkarcolója mindig zöldebb
Néhány hónapja adták át Milánóban a "Függőleges Erdő" nevű, fákkal beültetett toronyházat. A svájciak hasonlót rendeltek Stefano Boeri olasz építésztől, de lombhullatók helyett csupa örörkzöld növénnyel borítva, így az ő tornyuk biztosan mindig zöldebb lesz.
Kiátkozták Londonból a szovjet rakéta-felhőkarcoló tervét
Gagarin előtt tisztelegne a harminc emeletes toronyház London központjában, de a hatóságok határozott nemtetszésüket fejezték ki az orosz építészek tervei láttán.
Egyre zöldebb a világ első függőleges erdeje, a Bosco Verticale
Függőleges Erdő – így hívják a Milánó fölé magasodó két zöld tornyot. A 110 és 76 méter magas tornyok közel egy hektárnyi erdőnek adnak otthont, hogy a látványon túl a világváros levegőjének minőségét is javítsák.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©