kiállítás 3H Csillag Katalin fuga Gunther Zsolt megnyitó

3h_3 ház – ünnepi kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban


Java | 2018.10.05
Izgalmasnak ígérkező kiállítással ünnepli a 3h építésziroda megalakulásának 24. évfordulóját, melyből 12 évet Győrben, 12 évet pedig a fővárosban töltöttek. A tapasztalatokban, eredményekben gazdag pálya sok izgalmas élménnyel gazdagította az építészeket.

A kiállítás három alapvető fogalom – koncepció, kontextus, térbeliség –, és az azokhoz kapcsolt három épület – MOME Campus, Szegedi Dóm, fertődi Esterházy-kastély – részletesebb bemutatásával enged bepillantást az építésziroda kreatív világába és munkamódszerébe. Nemcsak ezt a három épületet ismerhetjük meg, hanem a tervezők gondolkodásmódját is, azt az utat, amelyet végigjárva a sokféle variációból a tervezők eljutnak az egyetlen választható végeredményig.

Szembesülhetünk tervrészletekkel, metszetekkel,de megjelennek munkaközi makettek, anyagminták, sztorik, és számos érdekesség is. Míg a kész épületek, azok rajzos és képi dokumentációja „csak” a végeredményt láttatják, a felvillantott háttértörténetek az elkészült épületek mögötti sok dilemmát, bizonytalanságot és a munkában résztvevők vívódásait is érzékeltetik. A kiállítás ezen része a tervezés és az építés történetének emberi vonatkozásait próbálja közelebb hozni a látogatóhoz.

Megnyitó: 2018. október 10., 18:00
megnyitja Karácsony Tamás DLA

Műhelybeszélgetés: 2018. október 17., 19:00
Ekler Dezső DLA, Golda János DLA

Helyszín: FUGA, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
Látogatható: 2018. október 11-24.
Forrás: Fuga.org

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások