hír tervek A Dunakanyar új turisztikai központja épül!

A Dunakanyar legszebb részén új turisztikai központ épül


Java | 2017.04.26
A projekt a többi kilenc hazai nemzeti parkhoz hasonlóan, méltó bemutatóhelye lesz a térségnek. A komplex beruházás a Dunakanyar legszebb részén, Dömösön kiállítóteret, rendezvény- és konferenciatermet, és a Duna kanyarulatait követő különleges tanösvényt foglal magában.

A beruházó Duna-Ipoly Nemzeti Park eredeti elképzelései szerint az új központ a térség meghatározóan közkedvelt ökoturisztikai látványossága lesz a Pilis egyik leglátogatottabb turisztikai pontján, mely a Visegrádot Esztergommal összekötő közút mentén épül, a hajóállomás szomszédságában, ahol az Eurovelo kerékpárút tervezett nyomvonala is fut. A konferenciaterem 150 fő befogadására alkalmas, így a természetfilmes vetítések mellett lehetőség lesz konferenciák, workshopok, szakmai napok, vállalati csapatépítők lebonyolítására is. A főépületben találhatjuk a helyi kézműves és nemzeti parki termékek sokaságát kínáló ajándékboltot, s egy büfét is. Két kisebb épület is lesz a főépület mellett, ahol csoportos foglalkozásokat tartanak, de itt helyezik el majd a létesítményért felelős nemzeti parki dolgozóinak irodáit is. A látogatóközpont részét képezi még egy kenu- és bringakölcsönző is.
A tervezés másik lényeges eleme a multifunkcionális kert – ahol fellelhető a Duna kanyarulatait hűen követő és a Duna-menti védett területek sokszínű növényvilágát bemutató tanösvénye, az állatsimogató és a madárröptető, valamint az elmaradhatatlan játszótér is.
A beruházásnak az is a célja, hogy az egész évben nyitva tartó látogatóközpont megnövelje a település turisztikai szezonjának a hosszát! Kalkulációjuk szerint évi 36000 látogatóra számítanak. A komplexumot 2019-ben adják át.

Forrás: Dunaipoly.hu

(Építész: Pethő László (GEON Építészstúdió) - az Építészfórum híre szerint, a szerk)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások