díj belsőépítészet A high-tech Wáberer irodát a kiváló minőségi elegancia jellemzi.

A high-tech Wáberer irodát a kiváló, minőségi elegancia jellemzi


Java | 2016.11.15
Az év irodája 2015 győzteseként is ismert Wáberer irodában a nemes korabeli anyagok szépen egyesülnek a legmodernebb, high-tech irodatechnológiával. A nemzetközileg elismert üzletember, Wáberer György, egyedi kérésére megálmodott személyes irodája hangulatos, átlátható, s tökéletesen illeszkedik a mai kor igényeihez.

Az iroda egy, a 30-as évek modernista stílusában épült házban található, a Parlament szomszédságában. Csavarga Rózsa belsőépítész és tervezőtársa, Török Szabolcs Bence, együttesen az épület adottságait maximálisan figyelembevéve alakították ki a belső tereket. Az irodából a budapesti Kossuth tér, a Parlament és a Duna panorámája nyújt különleges élményt – ez a fantasztikus látvány jelentős segítséget jelentett a belsőépítészeti tervezés során – tudtuk meg. "A páratlan panorámához olyan méretes ablakokat, nyílászárókat, illetve olyan környezetet terveztünk, hogy a látvány maga, elementáris erővel érvényesüljön. A különleges látványhoz stílszerűen nemes anyagokat és formákat illik társítani. Természetesen az is lényeges, hogy odafigyeljen a belsőépítész a ház korára is: ez a ház a 30-as években épült, modernista stílusban, mely indokolta, hogy a stílusára jellemző színeket és anyagokat használjunk tudatosan és következetesen, de viszonylag kevés variációban. Ilyenek a fehér, a króm, a fekete és a makaszári, az üveg, valamint az onyx kő. Transzparens irodában a helyigényes tárolás megoldása nagy kihívást jelentett, ezért döntöttünk az alacsony, majdnem asztal magasságú szekrények használata mellett, melyekkel észrevétlenül választhatók el egymástól az egyes munkaállomások. A bútorelemek magas fényen tündöklő fehér színűek, s a sötét szőnyeggel alkotnak izgalmas kontrasztot. Ha áttekintjük az egész irodát, akkor egy egységes egészet látunk, s jó formán láthatatlanná vált a terek osztása, vagyis egyszerre átlátható és szeparált lett így a tér.
Különleges térmegoldás figyelhető meg a vezérigazgatói tárgyalóban is, mivel itt egy úgymond privát kis tér is található, ahol az átláthatatlanság alapkövetelmény volt, s az onyx fal mindezt tudja. A szép, egyedi bőrgarnitúra egy osztrák cég alkotása, mely egy az egyben utángyártott változata az eredetinek. Wáberer Györgynek, mint tulajdonosnak kifejezetten az volt a kérése, hogy a munkatárasai számára létrehozott tereket ugyanolyan minőségű anyagokkal, ugyanolyan szép, tiszta és rendezett környezettel tiszteljük meg. A falakat végig századfordulós magyar, impresszionista festők képei díszítik, melyeket kiemelő fényekkel, minőségi Erco megvilágítással tettük még impozánsabbá. A hosszú folyosót – ahová a kiszolgáló helyiségeket rejtettünk el – egy hosszú üveg design felülettel zártuk le, elsősorban a kellemes, otthonos hangulat látványáért. Ez a változtatható üveggrafika és a recepciós pult egyaránt Szentgyörgyi Szandra formatervező művész munkáját dicséri. A külső zaj kivédésére is oda kellett figyelni, ezért a Black and Gold Marquina padló által keltett hanghatást egy speciális alcantare falburkolattal lágyítottuk. Egy másik, szintén nagyon lényeges megbízói igény arra irányult, hogy a tárgyalót egy speciális, elektromos impulzusra a víztisztából átláthatatlanná váló screen üveggel tegyük izolálhatóvá. Tudunk rá vetíteni is – egyébként pedig abszolút egyszerűen működik: ha akarom, nem látok be, ha akarom, akkor pedig igen. Az asztalból pedig gombnyomásra kiemelkedik a projektor."
Körbejárva az irodát, példaértékű, mindenre odafigyelő, bravúros belsőépítészettel találkozhattunk!

Építészet: T1 STUDIO
Belsőépítész/építész tervezők: Csavarga Rózsa; Török Szabolcs Bence;
Belsőépítészet: Sandroza
Iparművészeti üveggrafika: Szentgyörgyi Szandra
Fotó: Darabos György

Forrás: Sipos Eszter interjúja (design.hu)

Forrás: http://design.hu/magazin/art-design-muzeum/epiteszet-belsoepiteszet/waberer-iroda-parlamentre-nezo-panoramaval-t1

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások