hír tervek cikk Sberbank székház új építés Zaha Hadid Architects

A Sberbank gigantikus székháza az "orosz Szilícium-völgyben" épül


Java | 2018.07.10
A lendületes formavilág, a derűs, világos színek, a fény járta méretes üvegfelületek, az áttekinthetőség mind jellemzőek Oroszország legnagyobb bankjának leendő székházára. A Zaha Hadid Architects ismét építészeti különlegességet, valóságos műtárgyi remekművet alkotott.

A Sberbank új székháza egy 400 hektáros csúcstechnológiát képviselő techno-parkban épül több mint 260 000 m2 alapterülettel. Az óriási monstrum 17 000 munkatársat foglalkoztat majd, a banknak pedig szerte Oroszországban több mint 100 millió lakossági és egymillió vállalati ügyfele van. A Sberbank Europe AG Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Ukrajnában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában van jelen. A székházat lágy vonalai mellett a futurisztikus megjelenés jellemzi.

A belső tereket a dolgozók munkamódszereinek tanulmányozását követően alakították ki sok közösségi térrel. Az épületbe lépve elegáns, nagy, nyitott és világos tereket láthatunk, amelyek együttműködésre sarkallják a kollégákat. Az épület különlegessége, hogy még 2016-ban Zaha Hadid is részt vett a tervezés kezdeti fázisában. Még idén elkezdődhetnek az építési munkálatok.

Forrás: Blog.iroda.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások