épületek Bernecker Építész Stúdió Ferihegy Wing Wizz Air

A Wizz Air Repülési Képzési Központja nyílt meg Ferihegyen

Tervező: Építész Stúdió Kft.


Java | 2018.12.05
Hosszú távú bérleti konstrukció keretében, a Wing fejlesztésében valósult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában a Wizz Air repülési képzési központ. A 3 800 négyzetméteres épületben helyet kapott három pilótafülke-szimulátor, és egy ultramodern kabin is.

De találunk benne vészhelyzeti eljárás oktatási eszközt is, továbbá egy modern, minden igényt kielégítő tűzoltási kiképző központot.

Idén novembertől működik az oktatóközpont, melyben a 3 800 négyzetméteres alapterület egyharmadát foglalja el a gyakorlati oktatótér, három repülőgép-szimulátorral – ezek közül pedig kettő az A320 pilótafülkét modellező CAE 7000XR Series mozgó szimulátorral van ellátva. Az épületben található egy ultramodern kabin vészhelyzeti eljárást imitáló oktatási eszközzel.

Az épület másik felében egy háromszintes irodarészen 14 oktatóterem, egy előcsarnok és kisebb-nagyobb közösségi terek is megtalálhatók. Az épület külsőjét is a repülés inspirálta – tudtuk meg az Építész Stúdió építészeitől.
A Wizz Air létesítménye hazánk és a régió legnagyobb, legmodernebb és legjobban felszerelt képzési központja, amely egyrészt felkészíti a szakembereket, de nem csak a a normál, hanem a váratlan helyzetekre és a jövőbeli igények további fejlődése szerint technikailag a rendszer bővíthető is. A speciális funkciójú épület kivitelezője a Bernecker Kft. volt.

A Wing elnök-vezérigazgatója Noah M. Steinberg, Az Év Ingatlanpiaci Személyisége 2016. Amerikai állampolgár, aki 1990 óta dolgozik Magyarországon. A Wing elnök-vezérigazgatói pozícióját a cég 1999-es alapítása óta tölti be. A vállalat teljes fejlesztési és befektetési tevékenyégét irányítja, amelyek közé iroda, kereskedelmi, ipari és speciális projektek tartoznak, együttesen 500 millió Euró értékben, továbbá az ingatlanszolgáltatási leányvállalati portfoliót is felügyeli. A Princeton-on és a Bécsi Diplomácia Akadémián végzett. Öt nyelven beszél: angolul, magyarul, franciául, németül és spanyolul.

„Célunk, hogy a Magyarországon tevékenykedő vezető nagyvállalatok partnereként, azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújtsunk hosszú távú megoldást. A Wizz Air egy ilyen cég, amelynek új, komplex technológiát igénylő repülési oktatóközpontja nemzetgazdasági szempontból is jelentős értéket képvisel. További célunk, hogy az ingatlanjaink fejlesztése és működtetése révén hosszú távú értéket teremtsünk mind építészeti, mind funkcionális, mind gazdasági értelemben. Ezt bizonyítják a közelmúltban átadott fejlesztéseink, a Telekom székház, az Ericsson Ház vagy az ibis Styles Budapest Airport Hotel, és most az új Wizz Air oktatási központ is.” – foglalta össze Noah M. Steinberg.

Forrás: Portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások