hír épületek

Augusztus 28-án ünnepi keretek között adják át a Szent Gellért Fórumot Szegeden


Java | 2019.08.06

A Szent Gellért Fórum, vagyis a Szeged-Csanádi Egyházmegye ifjúsági és sportközpontja építése végéhez közeledik. A generálkivitelező Market Építő Zrt.-től kapott fotókon jól körvonalazódik a kész ifjúsági és sportcentrum.

Tavaly áprilisban tették le a részben állami támogatással épült Szent Gellért Fórum alapkövét. Az egykori Napfény kemping helyén, mintegy tízhektáros területen labdarúgó stadion, rendezvényközpont, 3 db hibrid műfüves pálya, szabadtéri színpad és lelátó, amfiteátrum, teniszpálya, műanyag borítású grundfocipálya, 3 sávos, 100 méteres futópálya és játszótér épült.

A 8000 fős lelátóval rendelkező labdarúgó stadion az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak felel meg, vagyis nemzetközi mérkőzések rendezése mellett a Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas lesz. A stadion hosszanti lelátója 3199 férőhelyes, a kapuk mögötti szektorok mindkét oldalon 1921 székkel rendelkeznek. A VIP-lelátó 384, a Bronz lelátó 499-en, a Sky-box lelátó 120 fő befogadására alkalmas. A sajtópáholyban 176 ülőhely található. A stadion teljes kapacitása 8256 fő.

A fedett rendezvénycsarnokban helyezkednek el az öltözők, az edzőtermek, az orvosi és edzői szobák, a kondicionáló terem, a technikai helyiség, a szertárak és a büfé. Az épület az edzések mellett kosárlabda -, kézilabda-, tollaslabda- és futsalversenyek lebonyolítására is alkalmas. A multifunkcionális, fedett rendezvénycsarnokban – a sportesemények mellett – az egyházmegye intézményeinek tanulói, valamint az állami gondozásban élő fiatalok regionális eseményeinek is teret biztosít.

Augusztus 28-án az ünnepélyes átadás gálaestjén a fellépő sztárvendég Plácido Domingo világhírű operaénekes lesz, aki fiával együtt lép színpadra. Szeptembertől a Szeged-Grosics Akadémia felnőtt és utánpótlás-labdarúgói is birtokba vehetik az új létesítményt.

Plácido Domingo, napjaink legnépszerűbb operaművésze az elmúlt években szinte minden énekesi rekordot megdöntött. Repertoárján 151 szerep van, több mint bármelyik tenornak valaha a zene történetében és előadásainak száma elérte a négyezret – olvasható a közleményben.

Már 1999-ben túlszárnyalta Caruso rekordját, aki 17 alkalommal nyitotta meg a New York-i Metropolitan Opera évadát, Plácido Domingo napjainkig 21 színházi premiert énekelt a világhírű dalszínházban. Több tízmilliós rajongótáborát, a földrészeken átívelő népszerűségét legfőképpen különleges hangjának, szuggesztivitásnak és széleskörű zenei repertoárjának köszönheti.     

Forrás: Délmagyar.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások