tervek videók, animációk

Eden Projekt: új ökoturisztikai látványosság + videó


Java | 2019.05.30

A különleges projekt megálmodói az Alcoa amerikai alumíniumipari vállalattal együttműködve különleges ökoprojektet hoztak létre. A kiinduló pont a 2015 óta elhagyott ausztráliai szénbánya és erőmű. Cél a térség revitalizációja, ezért viruló kertekké alakítják át, és egy hatalmas tó melletti kiállítóhelyeket is kiépítenek.

David Harland, az Eden Projekt International vezérigazgatója hangsúlyozta: "Ha segíthetjük az embereket abban, hogy megértsék, a természetnek aktív részesei és nem passzív kívülállói vagyunk, akkor úgy véljük, hogy van esélyünk arra, hogy megoldjuk a körülöttünk lévő problémákat.”

Az elmúlt két évtizedben több, mint 20 millió látogatója volt a hasonló elveken már megépült nyugat-angliai Eden Project hatalmas gömb üvegházainak, melyek viszont egy használaton kívüli kőfejtő területén épültek fel. A szervezet jelenleg 13 hasonló nemzetközi projektet fejleszt pl. Kínában, Dubajban és az Egyesült Államokban. A mostani, Ausztrália délkeleti tengerpartja mentén húzódó Great Ocean Road melletti Anglesea 40 hektáron elterülő új látványossága turisták ezreit vonzza majd a térségbe.

Megnyitása 2023 végén, 2024 elején várható.

Videók:

Forrás: Érdekes Világ

 

(Természet iránti érzékenyítési projekt egy alumíniumipari vállalat szponzorációjában. Ki érti ezt? – a szerk.)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások