hír díj FIABCI World Prix d’Excellence pályázat győztesei 2015.

Az Eiffel Palace két díjjal tarolt a FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán


Java | 2015.06.04
23 évvel ezelőtt indult útjára a FIABCI Prix d’Excellence, a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. Nemzetközi zsűriben idén 33 ország 66 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma színe-javát. A díjnyertes Eiffel Palace-t a szakemberek többek között az Öko-logikus Építészet konferenciáról is ismerhetik.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazília és Malajzia, majd Magyarország is meghirdette saját nemzeti ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatát azzal a céllal, hogy az ott nyertesek képviseljék országukat a FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton. E három ország példáját sokan követték, és már közel 20 ország (Brazília, Malajzia, Magyarország, Oroszország, Taiwan, Indonézia, Argentína, Szingapúr, Norvégia, Columbia, Hollandia, Bulgária, az Egyesült Államok, Észtország, Lettország, Litvánia, Németország és Luxemburg is megrendezi nemzeti pályázatát, hogy minél kiválóbb pályázatok képviseljék országukat a nemzetközi mezőnyben. A névsor évről évre bővül.

Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett (XVI.) Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt Magyarországról. Ezek szerint 10 pályamű vett részt Budapestről és 15 a különböző vidéki településekről. A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai a fejlesztési koncepció, az építészeti értékek, a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a fejlesztés gazdaságossága és eredményessége, társadalmi hasznossága, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

A FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán magyar sikerek születtek!

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a Liszt Ferenc Zeneakadémia pályaművel II. díjat nyert Speciális épületek kategóriában.

A Horizon Development Kft. Eiffel Palace irodaháza a Környezettudatos épületek kategória II. díját nyerte.

Az örökségvédelem kategóriában a zsűri két második díjat adott ki, és mindkettőt magyarok vitték el. Az Eiffel Palace irodaház és a Liszt Ferenc Zeneakadémia az Örökségvédelmi kategória megosztott második díját kapta.

Az Eiffel Palace irodaház díjait Kovács Attila a Horizon Development Kft. ügyvezető partnere, a Zeneakadémia díjait Lakatos Gergely főmérnök vette át.

Az elmúlt 16 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI Prix d’Excellence pályázatán és több kategóriában is győzelmet arattak és nyertek különdíjat.

Forrás: www.fiabciprix.com
www.hugbc.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások