épületek Liszt Ferenc Repülőtér szálloda

Az új szálloda bokrétaünnepe a Liszt Ferenc repülőtéren


Java | 2017.05.25
Áll már az új repülőtéri szálloda szerkezete, ami a Budapest Airport és a Wing Zrt. együttműködésében valósul meg a 2. Terminál előtti külső parkoló helyszínén. A szállodát a Wing csoporthoz tartozó Aspectus Architect tervezte, a kivitelezést a Market Építő végzi.

Alig nyolc hónap telt el az alapkő letétele óta, és s máris elérte az építkezés a legmagasabb szintet. Az 5200 négyzetméteres átriumos épület összesen 145 szobával rendelkezik majd, amelyek belső designját a repülőtér hangulatát idézően és a kor belsőépítészeti trendjeit követve alakít ki az üzemeltető Accor csoporthoz tartozó ibis Styles hotellánc.

Az ünnepi eseményen Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte, hogy a repülőtér elmúlt években tapasztalt rekord mértékű forgalomnövekedése az idei első negyedévben sem lassult le, éppen ezért fontos, hogy a BUD 2020 fejlesztési program elemei időben elkészüljenek. A repülőtér 50 milliárd forintos beruházási programjához tökéletesen illeszkedik a hotel megépítése is.

Az Ibis Styles Budapest Airport Hotel egy 250 fős konferenciaközponttal, vendéglátó részlege pedig egy 125 fő befogadóképességű étteremmel és egy lobby bárral rendelkezik majd. Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hiánypótlónak tartja a beruházást, a klasszikus szállodai funkciók mellett üzleti találkozók lebonyolítására is alkalmas lesz az új konferenciahelyszín.


Forrás: Portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások