hír családi házak videók, animációk Brad Pitt lakóházai New Orleansban.

Brad Pitt új lakóparkot építtetett a Katrina hurrikán pusztította városrész helyén!


Java | 2015.08.25
2005-ben tomboló Katrina Hurrikán söpört végig New Orleans utcáin, s döntött romba egy egész városrészt. A hajléktalanná vált családoknak nyújtott most segítő kezet Brad Pitt. Tíz évvel a tragédia után Pitt átadta a saját finanszírozásában felépült igényes, ökoépítészetet képviselő lakóparkot a hajléktalanná vált családoknak!

A népszerű hollywoodi szupersztár – aki maga is érdeklődik az építészet iránt – 109 csodaszép, dizájnos házat terveztetett a nehéz sorsú családoknak, ráadásul ezek mindegyike környezetbarát, napelemes ház is egyben.

„Miután láttam, micsoda pusztítást végzett a hurrikán, azt mondtam, vágjunk bele, építsük újjá a környéket. Naivan azt gondoltam, ez nem lehet olyan nehéz. A környezetbarát házak ráadásul nem kerülnek többe az átlagnál, a fenntartásuk viszont lényegesen olcsóbb. Mikor a legutóbb itt jártam, megkérdeztem az egyik, tornácán üldögélő lakót, mennyi a havi rezsije. Azt válaszolta, nagyjából 24 dollár (ami kb. 6500 forintnak felel meg – a Szerk.), ekkor nagyon megörültem.A kivitelezés azonban nem ment olyan gördülékenyen, mint hittük, mert a helyi bürokrácián kívül az építési szabályok bonyolultságával is meggyűlt a bajunk, de végül mindent sikerült megoldani."
– nyilatkozta Brad Pitt New Orleans Times-Picayune nevű lapnak.

A színész egyébként nem csak a tervezésnél, hanem az építkezésnél is jelen volt. Erről tanúskodnak a képek is!

Forrás: www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Videó:


 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások