hír épületek videók, animációk Kína

Jól vizsgázott a 60 méter magas légtisztító torony Kínában + videó


Java | 2019.06.20

10 km2-es térségben 15 %-kal csökkentette az északnyugat-kínai Hszian városának levegőjében lévő szálló por mennyiségét a 2016-ban felállított első szívótorony. A 10 méter átmérőjű speciális torony széleskörű összefogással valósult meg, és továbbiakat is telepítenek az emberi élet védelmében.

Csao Zsun-zsi, a Kínai Tudományos Akadémia Környezetkutató Intézetének munkatársa szerint 1000 km2-nyi levegő megtisztításához 100 toronyra lenne szükség. Működési elve igen egyszerű, mivel a torony aljában lévő üvegházak beszippantják a környező szennyezett levegőt, amit belül napenergiával melegítenek fel. A könnyű meleg levegő felszáll a toronyba, keresztülhalad egy speciális tisztító filteren, ahol a szennyezettsége jelentős részét leadja, és tiszta levegőként távozik a légkörbe.

Azokon a napokon, amikor nagyon magas a légszennyezettség, a torony képes akár napi ötmillió köbméter szennyezett levegő megtisztítására – közölte Csao Zsun-zsi, a Kínai Tudományos Akadémia Környezetkutató Intézetének munkatársa.

Forrás: HuGBC
A teljes cikk itt olvasható: Alternatív Energia

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások