hír tervek Food Village katasztrofa Stefano Boeri újjáépítés

Rekord idő alatt épült újjá a földrengéssújtotta olasz Amatrice városa


Java | 2017.08.10
Tavaly augusztusban, éppen egy éve történt az a tragédia, amikor egy 6,2-es erősségű földrengés tette a földdel egyenlővé a turisztikailag népszerű „ételvárost”. Ma egy újjáépített városba térhetett vissza az élet – köszönhető ez Stefano Boeri építész gyors faépítészeti terveinek.

Stefano Boeri, elsősorban a világ különböző pontjain megtalálható, függőleges erdőkkel borított épületeivel vált híressé. Az általa tervezett Amatrice Food Village minden épülete alacsony költségű fából épült, környezetbarát módszerrel. A Food Village átadása most végérvényesen száműzte a helyi lakosokban a földrengés okozta pusztítás traumáját.

A falut Boeri a Corriere della Sera és a TgLa7 közreműködésével tervezte és építette meg rekord sebességgel. A szükséges pénzt pedig a Un Aiuto Subito segélyalapítványtól kapták, amely a földrengés áldozatai számára szervezett adománygyűjtést.

Az Amatrice Food Village sorsfordító jelentőségű az újjáépítésben. A 100%-ig fából épült, rekord idő alatt kivitelezett házakban található egy kávézó és hét étterem, amik hatalmas ablakaiból a turisták étkezés közben csodálhatják meg a Monti della Laga hegység változatos szépségeit. A falu várhatóan rengeteg turistát vonz majd ide és sok amatricei családnak ad munkát.

"Számomra ez egy rendkívüli pillanat. Nagyon boldog vagyok, hogy annyi munka után, és egy látszólag soha véget nem érő telet követően végre elkészültünk. [...] Amatrice végre ismét azt tudja nyújtani az itt élőknek és az ide utazóknak, amit korábban, legyen szó látványról, ételről vagy borról" mondta Stefano Boeri a hivatalos, július 29-ei átadáson.


Forrás: Tiszta Jövő.hu
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások