Java | 2016.04.21
A tragikus hirtelenséggel eltávozott Zaha Hadid irodájára összességében 36 folyamatban lévő munkát hagyott hátra, melyek építése 21 országban zajlik, és négy közülük az idén készül el.

A Salerno Maritime Terminal még áprilisban megnyílik, az  antwerpeni Port House szeptemberben, az Abdullah király Petroleum Tanulmányok és Kutató Központ (KAPSARC) Rijádban októberben, és a matematika Galéria a Tudomány Museum, Londonban decemberben.

Annak ellenére, hogy megszakadt egy rendkívül termékeny életpálya, a cég ígéretet tett, hogy folytatja a projektek építését. A Hadid által küldött inspiráció most is élő a mester és munkatársai között, mely sok év együttgondolkodás eredménye.

– Az április 25-én nyíló Salerno Maritime Terminált úgy tervezték, hogy Salerno kikötője a regionális, a nemzeti és nemzetközi kompok, valamint a világjáró hajók számára egyaránt elérhetővé váljon, s így Salerno történelmi városa bekapcsolódik a világ gazdasági, ipari, kulturális és idegenforgalmi lüktetésébe.

– A Port House Antwerpen  Európa második legnagyobb hajózási kikötőjének irodaháza, évente több mint 15.000 tengeri kereskedelmi hajóval és 60.000 belföldi uszállyal tart kapcsolatot. Az új kikötőház  megőrzi az elhagyott, 95 éves tűzoltóállomást, de új, modern központ épül a kikötőben.

– Az Abdullah király Petroleum Tanulmányok és Kutató Központ (KAPSARC) Rijádban októberben nyit a tervek szerint. A KAPSARC egy olyan non-profit intézmény, amely összehozza a szakembereket a világ minden tájáról, akik a kor energetikai kihívásaival kapcsolatban eszmétcserélnek, illetve kutatásokat végeznek. Ezek között előkelő helyen szerepel a fenntartható építési módszerek fejlesztése és a hozzárendelt anyagok kutatása, továbbá a LEED Platinum minősítési rendszer továbbfejlesztése, minimalizálva az energia és erőforrás-felhasználást.
Video KASPARS:



– A Matematika Galéria és Tudomány Múzeum, Londonban decemberben nyílik. Egy forradalmian új galériáról van szó, amely arra hivatott, hogy a modern világ kihívásait, ötleteit a matematika nyelvére lefordítsa. Itt találkozhatunk az aerodinamika tudományág háromdimenziós íves felületeivel is többek között, melyek kidolgozott matematikai formuláit a mai tudomány hasznosítja.



Forrás: Archdaily

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások