épületek Hard Rock Hotel

A budapesti Hard Rock Hotel újragondolta a hotel fogalmát


Java | 2019.04.10

A floridai székhelyű Hard Rock International szállodalánc az utóbbi években egyre meghatározóbb szerepet játszik a nemzetközi szállodaiparban. A Redwood Holding egyik legújabb európai fejlesztése, mely elnyerte az Év Legjobb Hotelje címet is, Budapesten a Nagymező utcában nyitja meg a kapuit év végén.

A Hard Rock International a világ 74 országában üzemeltet 185 éttermet, 27 luxus szállodát és 12 kaszinót. Budapest igen kedvelt, népszerű főváros a turisták körében, ezért is céloztuk meg a gyönyörű Budapestet – tudta meg a Realista Dale Hipsh-től, a Hard Rock International nemzetközi hotelekért felelős alelnökétől.

Az expanziónkat minden esetben a piaci körülmények és az üzleti stratégiánk együttese határozza meg. Jelen vagyunk a régióban például Prágában is, De nyitunk szállodát Madridban és Londonban is, illetve korábban már más spanyol városokban is, így Tenerifén és Ibizán, vagy éppen a svájci Davosban. – Egyre több nemzetközi listán szerepel  Budapest, ahová érdemes ellátogatni egy vérbeli világutazónak.

– Az amerikaiak számára Budapest a keleti és nyugati kultúra különleges egyvelegének számít, sokrétű történelemmel rendelkezik, s emellett a világ egyik legelbűvölőbb városa. A magyar konyha is világhírű, nem beszélve az igényes magyar borokról. Mi minden fejlesztésünk során a helyi örökségre és a kultúrára fókuszálunk. Ezért az itteni Hard Rock Hotel is nagyon izgalmas kihívás számunkra, mely Budapesten a Pesti Broadway-nek is nevezett Nagymező utcában épül fel, az Andrássy út közvetlen szomszédságában, amely a világörökségünk része.

– A szállodaipar egyik markáns arculattal rendelkező szereplője eddig a butikhotelek világa volt, amelyek  az egyediséget és különlegességet részesítették előnybe. A Hard Rock szállodákat ún. lifestyle hotelként pozícionálhatjuk. Manapság a butikhotelek világa kisebb méretű szállodáknak számítanak, míg a lifestyle hotelek valójában igen sokszínűek, hiszen vannak közöttük kisebbek és nagyobb méretűek is. A koncepciónk szerint ezekben a szállodákban árnyaltan, valóságos holisztikus élményt nyújtanak a vendégeiknek – így a finom illatok, zenék, a kulináris élmények és a hozzárendelt italok, illetve a pihenés és kikapcsolódás üdítő és változatos egységét kínáljuk.

Különleges életstílust, zenei, vizuális és más kiegészítő élményeket kínálunk, amelybe szinte minden érzékszerv beletartozik. Olyan plusz szolgáltatásokat is kínálunk a vendégeinknek, mint például egy skybar vagy egy nívós étterem. Fontos számunkra az atmoszféra, és maga az út, ahogyan az egyedi hangulatot és helyi mikrovilágot megteremtjük. A mi szállodáink mindenhol egyediek, nem hasonlítanak egymásra, hiszen a vendégek érkezhetnek Amerikából, Németországból vagy Franciaországból, és azt szeretnénk, ha ki tudnának szakadni a saját kultúrájukból, és belehelyezkedhetnének a helyi tradíciókba és atmoszférába. Egy Hard Rock Hotel Budapesten és Orlandóban teljesen különbözik egymástól, hiszen különböző kultúráról, vendégekről, ételekről és zenéről beszélünk.

Meg szeretnénk mutatni például Budapesten, hogy mi a különbség Buda és Pest között, mit jelent a cigányzene, milyen zenei stílusok dominálnak Magyarországon. Mi arra koncentrálunk, hogy az adott városban ha felébred a vendég, akkor ott tudjon mivel azonosulni, vagyis mindig a helyi tradíciókra összpontosítunk. Mindemellett fontos számunkra az amerikai örökség is, így például a hatalmas rockgyűjteményünk és emléktárgyaink közül több Budapesten is jelen lesz majd. A turizmus szerte a világon egyre szofisztikáltabb és sokszínűbb.

Manapság a vendégek keresik az élményeket. Az egyedi kínálat természetesen mást és mást jelentenek a különböző fogyasztók számára. Mi egyediek vagyunk abban, ahogy megközelítjük a zenét, ahogy kialakítjuk a koncepciónkat, ahogy barátságokat kötünk a vendégeinkkel és a helyi munkatársainkkal. A mi megközelítésünk jobban fókuszál az otthonosságra, bevonja és bemutatja a helyi kultúrát, vallást és történelmet, így automatikusan autentikusabb élményt tudunk nyújtani.

A zene szerepe még 1971-ben nyúlik vissza, amikor két amerikai fiatalember, Isaac Tigrett és Peter Morton találkozott Londonban, akik közösen nyitottak egy kis éttermet Old Park Lane-ben. Európában például abban az időben, 1975-ben bukott meg a Franco-rendszer, akkoriban egy csodálatos zenei és kulturális megújulás bontakozott ki az öreg kontinensen.  Eric Clapton volt az első igazán ismert vendég a Hard Rock Café-ban, aki később 1979-ben az étteremnek ajándékozta a kedvenc gitárját, és azt szerette volna, ha a törzshelye fölé függesztik ki a falra. Pete Townshend volt a második zenész, aki gitárt adományozott a helynek.

Egy izgalmas zenei atmoszféra bontakozott ki, s amerikai és brit zenészek kezdték el látogatni a helyet, sőt zenei szuvenírt, zenei eszközöket adományoztak, amely megalapozta a Hard Rock mára egyedülállóan híres gyűjteményét. A zenei világ legnagyobb pop-rock emléktárgy gyűjteménye található itt a maga több mint 80 ezer ereklyéjével.

Tóth-Harsányi Kornél, a budapesti szálloda megbízott ügyvezető igazgatója több éve velünk dolgozik: a Hard Rock számos szállodáját és kaszinójának működését lendítette fel Mexikóban és a Karib-térségben, majd a Hard Rock hotelek, éttermek, bárok és kapcsolódó szolgáltatások tevékenységét irányította világszerte, illetve más projektjeinkben is fontos szerepet töltött be.

Egy különleges szálloda, étterem és szórakoztatóközpont születik év végére a fővárosban elsőként, ahol kitüntető élmény lesz vendégnek lenni.

Közreműködők
Projektmenedzsment: Céh Zrt.
Fejlesztő: Redwood Holding Kft.
Tervező: S100 Építészeti Stúdió
Kivitelezés: SWIETELSKY Magyarország Kft.
A teljes cikk: http://www.realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások