tervek

Egyedülálló műszaki megoldások a Debreceni Egyetem Tower építkezésén


Java | 2020.08.11

A kilencszintes épület technológiája sok tekintetben is kuriózumnak számít. Az építkezést a háromszintes mélygarázs építésével kezdték, egyedülálló réseléses eljárással. A 10 méter mély garázs kialakításához több mint 20 méter mélységig résfalat készítenek a talajban.

Debrecen központjában az Egyetem sugárúton, az egykori Melange Kávéház helyén valósul meg az új fejlesztés, az Egyetem Tower. A lágy ívű esztétikájában könnyed üvegpalota egyrészt a Nagy Lajos király térre, másrészt a Debreceni Egyetemre és a sugárútra néz, ahonnan számos tömegközlekedési csomópont is könnyen elérhető. Tervező a debreceni székhelyű Balázs és Vecsey Építésziroda Kft. A neves tervező házaspár ars poétikája, hogy csak akkor lehet szép egy épület, ha jól működik. Ehhez szükség van jó térarányokra, térkapcsolatokra, és nagyon fontos, hogy az adott terekben az ember jól tudjon tájékozódni.

 A project 65 exkluzív lakást foglal magában, melyek mindegyike gázkazánnal és hőszivattyúval kombinált padlófűtéssel, illetve fan-coil hűtéssel rendelkezik, ami környezetbarát technológia. A lakók biztonságáról a földszinten kialakított recepció szolgál, mintha csak egy hotelben lennének, ami olyan kényelmi szolgáltatásokat nyújt, mint a házhoz rendelt csomagok átvétele, vagy akár a taxirendelés. A régióban egyedülálló módon készül az autóliftes mélygarázs. A tetőteraszon panorámás napozó, medence, jakuzzi és szauna várja a pihenni vágyó új tulajdonosokat. A beruházó, az Uneversity Invest Kft. szállodafejlesztésben szerzett tapasztalatra és az Allure Residence Budapest sikerére alapozva kezdett bele az Egyetem Tower fejlesztésébe. Kivitelező a HBM Kft., mely 25 éve van jelen a hazai mélyépítési piacon, és számos hasonló jellegű beruházást készített. Az átadás várható ideje 2021 vége.

Forrás: HaOn – Hajdú-Bihar megyei hírportál

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások