tervek

A HelloParks Közép-Kelet-Európa legnagyobb ipari és logisztikai központját építi Fóton


Java | 2020.10.29

A világjárványnak is köszönhetően az e-kereskedelem egyre hódít, s ennek köszönhetően az ipari és logisztikai központok fontossága egyre inkább felértékelődik. A Futureal Group által létrehozott HelloParks meghatározó, önálló szereplőjévé kíván válni ezeknek parkoknak.

Ezzel a céllal a HelloParks Fóton, az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontján vásárolt telkeket, hogy megvalósítsa a legjelentősebb  ipari és logisztikai központot nemcsak Magyarországon, de a közép-kelet-európai régióban is.

2021 harmadik negyedévében adják át az első, 45 000 m2 alapterületű raktárbázist, ahová logisztikai szolgáltatókat, könnyűipari gyártókat és összeszerelő vállalkozásokat is várnak. Az első épületnél a minimálisan bérelhető terület 3 200 m2 lesz. A második ütem végén már 1 000 m2-es lesz a bérbe vehető területi limit. A sikert Budapest közelsége garantálja. A tervezett, egyenként 35-49 000 m2 közötti alapterületű létesítmények közös jellemzője az energiahatékonyság és a környezetkímélő üzemeltetés. A BREEAM minősítésű objektum a bérlők igényeit figyelembe véve a kikapcsolódást segítő szabadidős és közösségi szolgáltatásokat is felsorakoztat. Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója elmondta. „A leendő bérlők részéről már most intenzív érdeklődést tapasztalunk, ezért a piacon fennálló erős kereslet, illetve a kínálat szűkössége láttán úgy döntöttünk, hogy az első fóti létesítmény fejlesztésébe önerővel, spekulatív alapon kezdünk bele.”

 A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Eddigi működése során portfóliója több mint 180, összesen 3 millió m2 bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint 5 milliárd euró értékben.

Amennyiben ez a koncepció beválik, nincs kizárva, hogy külföldön is létrehoznak hasonló ipari parkokat. De ez még a jövő zenéje.

Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások