tervek Ausztrália Novaris

A Novartis Ausztráliában építi betegközpontú kutató-fejlesztő székházát


Java | 2014.11.12
A bázeli székhelyű Novartis a világ élvonalát képviseli, hat saját kutató-fejlesztő bázisával. A gyógyszeripar évente több mint 50 milliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre. Az egészségügyi giga vállalkozás, a Novartis nemrég mutatta be Ausztráliában, pontosabban Sydneyben felépítendő központjának terveit. Tervező: HDR Architecture

A koncepció:

Az alapkoncepció szerint a Novartis égisze alatt egyesíti erejét az Alcon, a Novartis és a Sandoz egy épületben. A design a Novartis két alappillérét szimbolizálja: az átlátszó üvegdoboz a tényeken alapuló tudományra, a hullámzó fa elemek pedig a cég küldetésére, a gondoskodásra és a gyógyításra utalnak. Az épület hat emeletes, alapterülete összesen százhétezer négyzetméter.
A cég vezetése olyan környezetet alakít ki, amely megkönnyíti a zavartalan együttműködést, inspirálóan hat a termelékenységre és a teljesítményre, és elősegíti a kapcsolattartást az üzleti partnerekkel és a piaci szereplőkkel. Az új központ létesítésével könnyebbé válik az együttműködés a három Novartis vállalat és a különféle részlegek között. Az épület középpontja számos lehetőséget biztosít a társadalmi interakcióra: a földszinti lobby, a kávézó és a Novartis Múzeum itt kapcsolódik az irodaterületekhez, a tárgyalótermekhez és a tetőtéri kerthez. A fenntarthatósági szemlélet a tervezésben kulcsfontosságú szerepet játszik. A koncepció az Ausztráliában maximálisan elérhető zöld irodai minősítések elérését célozza.
A jelenlegi svájci, bázeli központ építésénél olyan nevek szerepeltek, mint Frank Gehry, FAIA, José Rafael Moneo, valamint sokan mások.

Átadás: 2015 végére várható.

Forrás: World Architecture News
 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások