külsős

Új megközelítés a kilátók világában a „skywalk”-ok terjedése


Java | 2020.02.26

Igazi 3D élményben részesül az, aki kimerészkedik a magasban egy skywalk padozatára: valósággal megérinti a határtalanság. A lenyűgöző kilátásokat kedvelő utazó biztosan beleborzong a hihetetlen kilátásba a csodás skywalk-okról, amelyek hegyek, őserdők, óceánok fölött lebegnek.

Képzeletben látogassunk el a világ 10 különböző skywalk-jára, hogy ebben a pazar élményben részesüljünk!

10. 5 Fingers
A Krippenstein melletti 5 Fingers onnan kapta a nevét, hogy az emberi ujjakhoz hasonlóan a kilógó teraszok száma öt, és mindegyiknek más a funkciója. Az egyiknek lyukas az alja, így belátható a nagy mélység, míg a másiknál fémkerekbe beállva fényképezkedhetünk. Más kilátókkal ellentétben, a látogatók az 5 ujjat ingyenesen élvezhetik.

9. Tamborine Rainforest Skywalk
Az őserdő fölötti kilátóig egy fokozatosan emelkedő 1,5 kilométeres őserdei úton 45 perces sétával juthatunk fel, megcsodálva közelről a dús növényvilágot. A Cedar Creek konzolos hídhoz érve, a kilátóra lépve szemünk elé tárul az őserdő teljes pompájával.

8. Oryukdo Skywalk
A 2013-ban nyitott dél-koreai kilátó már ma is több ezer látogatót vonz minden egyes nap, akik Oryukdo szigetére érkeznek. A 10 méter hosszan kinyúló, U alakú kilátó üveg padlójával nyújt szokatlan élményt. A tengerparti kilátó egy 30 méter magas sziklán helyezkedik el Busan Nam-gu kerületében. A kilátó az Igidae Parknál található parti sétány része.

7. Langkawi Sky Bridge
A Langkawi Sky Bridge kilátót 2015-ben nyitották meg, hosszú évekig tartó felújítása után. A Langkawi Sky Bridge nem egy kanyon felett magasodó szikláról nyúlik ki, hanem a malajziai Machinchang-hegy csúcsán, körülbelül 90 méter magasan uralkodik a dzsungel felett. Hossza 125 méter, melyet egyetlen oszlop tart.

6. Glacier Skywalk
Kanadában járva a Jasper település közelében jutunk a Sunwapta völgy felett magasodó, 280 méter hosszú, üveg aljú kilátóhoz, amely csak néhány percnyire van a Columbia-jégmezőktől. A kilátó egy szikláról nyúlik ki, ahonnan a világ egyik legkülönlegesebb ökoszisztémája tárul a látogatók elé. Lenézve ókori sziklaképződmények figyelhetők meg, hihetetlen kilátással a gleccserekkel tarkított, kanadai Sziklás-hegységre.

5. Tiefenbachkogl Viewing Platform
Az ausztriai Sölden síparadicsom közelében található Tiefenbachkogl hegység kilátója 360 fokos panorámát nyújt a környező hegyekre, gleccserekre és völgyekre. A Tiefenbach-hoz egy kabinos felvonóval juthatnak fel a látogatók, mely egy hosszú alagúton át továbbhalad a többi hegyekhez és gleccserekhez. A hegy népszerű a közepesen gyakorlott síelők körében, akik a táj megcsodálása után le is száguldhatnak a hegyről.

4. The Ledge
A Ledge szó magyarul a „kiszögellés”-t jelent a Willis Tower nevű felhőkarcoló 412 méteres magasságból, ahonnan négy állam is tisztán kivehető. Az üveg fülkéből megtapasztalhatjuk a szédítő magasságot, ahogy letekintünk a rohanó, nyüzsgő, apró autók forgalmára.

3. SWFC Skywalk
Sanghajban a híres Shanghai World Financial Center-ben három kilátó is van, melyek közül a legmagasabb a 100. emeleten, 474 méter magasan helyezkedik el. Az 55 méter hosszú Skywalk 100 néven ismert kilátó a világ legmagasabb skywalkja. Az átlátszó üvegfalak- és padló nyújtotta kilátás éjszaka abszolút feledhetetlen élményt nyújt az idelátogatóknak, ilyenkor ugyanis Sanghajt úgy kivilágítják színes fényekkel, hogy páratlan élményt nyújt a látogatóknak.

2. Chamonix Skywalk
A Chamonix Skywalk-ot általában csak úgy ismerik, mint „lépés a semmibe”, s állítólag ez Európa legmagasabb kilátója. Az üvegaljú szobába lépve, az idelátogatók szembesülhetnek a 1000 méteres mélységgel. A kilátó áprilistól novemberig várja a bátor turistákat, a belépő pedig tartalmazza a Chamoinix – Anguille du Midi siklóval történő személyszállítást is.

1. Grand Canyon Skywalk
A híres Grand Canyon felett 1 200 méterrel nyúlik ki a skywalk. Ugyan még csak néhány éve nyitott, a kilátót már most a világ egyik legjobbjának tartják. A kilátót a Hualapai törzs birtokolja és működteti, ők határozzák meg a látogatókra vonatkozó szabályokat. A látogatók nem vihetnek be személyes tárgyakat magukkal, még kamerát sem.

Forrás: Látványosságok.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások