hír tervek cikk kultúra Multifunkcionális sportcsarnok Sárvár sport sportberuházás

A sport és a kultúra egyetlen multifunkcionális sportcsarnokon osztozik Sárváron


Java | 2018.04.30
2 milliárd 60 millió forintot kapott a Sárvári Önkormányzat a kormánytól, és ezzel zöld utat kapott ez a multifunkcionális projekt, amelynek előkészítését 10 éves huzavona előzte meg. A sportcsarnok nem csak a sport számos ágának mai, korszerű helyszínéül szolgál, de kulturális központként is működik.

Az 5000 m2-es csarnok alkalmas lesz nemzetközi szintű kézilabda-mérkőzések, továbbá kosárlabda-, futsal- és tollaslabdameccsek megrendezésére. Külön terem épül a birkózóknak és a karate szakosztálynak, ezeken kívül fitness- és konditerem, négypályás teke-, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd.

A nagytermet egy kiszolgáló rész fogja körbeölelni egyebek mellett a vizesblokkokkal. De egy négypályás bowling pálya és két squashpálya is épül itt. A sportolóknak egy fitness- és erőfejlesztő termet alakítanak ki, és végre állandó helye lesz a birkózóknak és a karatésoknak is az épületben. A csapatok kapnak külön öltözőket is, sőt, két masszázstermet is kialakítanak számukra.

A sportrendezvényekhez 600 fix férőhelyes lelátó épül, ami 200 mobil ülőhellyel tovább bővíthető, de kulturális rendezvények esetén még 400 mobilszéket tudnak elhelyezni a nagyteremben, így akár ezer fő is befér egy-egy koncertre. A kultúra jegyében a mozit a csarnok földszintjére tervezik, és nagyjából 120-130 embert tud majd befogadni. Színházi előadásokra a csarnok technikailag alkalmatlan, erre a sárváriaknak még várniuk kell.

A csarnok 2900 m2-nyi tetőszerkezetébe 159 tonna szerkezeti acél épül be.

Forrás: Nyugat.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások