épületek Changi repülőtér

A szingapúri Csandzsi repülőtér sok éve a világ legnépszerűbb termináljai között szerepel


Java | 2013.11.12
A Changi (Csandzsi) repülőtér Ázsia jelentős légiközlekedési csomópontja. A híres terminál Szingapúr üzleti központjától mintegy 17 km-re fekszik, s 13 km²-en terül el. A gyorsforgalmi vasúti közlekedés megkönnyíti a közvetlen kapcsolatot a városközponttal.

A terminál nemcsak 13000 embernek ad állandó megélhetést, de a város gazdasági életében is kulcsfontosságú szerepet tölt be a 4,5 milliárd szingapúri dollár árbevételével. A repülőtér 2007-ben, az addigi rekordot jelentő, 36 701 556 utasforgalmával elnyerte a „2007 repülőtere” címet. Amellett, hogy a repülőtér fontos utasforgalmi csomópont, áruforgalom szempontjából egyben a világ egyik legfontosabb repülőtere, melynek forgalma 2007-ben 1,89 millió tonna áru volt. 1981-es megnyitása óta a világ légiközlekedésében a szolgáltatások színvonalát megőrző repülőtérré vált, az 1987-től 2007-ig tartó 20 éves időszakban ezt a teljesítményt több mint 280 díjjal jutalmazták, s csak a „Legjobb repülőtér” címből 19-et szerzett meg.
A Changi repülőtér vezetősége folyamatosan törekszik létesítményeinek újszerű állapotban tartására, termináljainak rendszeres karbantartására, felújítására, új kiegészítő létesítmények létrehozására és az utazóközönség magas szintű kiszolgálására. A repülőtér, fejlesztési vezérelve szerint mindig évekre előre tervez, az igényeket megelőzve építi létesítményeit, így elkerüli a más repülőterekre oly gyakran jellemző zsúfoltságot és folyamatosan fenntartja a magas színvonalú kiszolgálást. A terminál fogadó tere is nagyvonalúan elegáns, s méretes üvegfelületei beengedik a természetes fényt, amivel nő a komfortérzet. Erre nemcsak az átutazóknak van szükségük, hanem az itt található dús növényzetnek is. Sok zöld kertet, oázisokat, falra felkúszó zöldfalakat találhatunk mindenhol, melyek nemcsak látványukban csodaszépek, hanem a levegőt is tisztítják. Jól felszerelt fitness terem csábítja a várakozókat egy kis frissítő testmozgásra, de az itteni éttermek, kávézók is hozzájárulnak a szabadidő kellemes eltöltéséhez.

Forrás:www.erdekesvilag.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások