hír épületek A The Writer's Villát 2016-ban a Standard beválasztotta a világ legjobb szálláshelyei közé

A The Writer's Villa-t 2016-ban a Standard beválasztotta a világ legjobb szálláshelyei közé


Java | 2016.06.10
A Svábhegyen bújt ez az a patinás villa, mely egykor báró Szterényi Józsefnek, a harmadik Wekerle-kormány kereskedelemügyi miniszterének volt az otthona. Az 1881-ben épített ház még abban az évben egy Zsolnay kúttal, 1913-ban egy Róth Miksa üvegablakaival díszített télikerttel gazdagodott.

Az ízlésesen berendezett villa 500 négyzetméteres, 6 hálószobával, 5 fürdőszobával rendelkezik, amely 13 felnőtt és ugyanannyi gyermek kényelmes elszállásolására alkalmas. Mind a hat hálószoba teljesen egyedi berendezésű: míg az első emeleten a klasszikusabb színekkel és vonalakkal találkozunk, addig a tetőtérben a fehér és a fafelületek dominálnak, fiatalos amerikai óceánparti házakat megidézve. A kert szintjén, ahol a gőzkabint és a medencét találjuk, még egy lakrészt rendeztek be, otthonos, eklektikus stílusban. A villa kertjét 2002-ben Margaretha Voërst van Lynden holland kertépítész tervezte újjá, s a már meglévő gesztenye-, fenyő- és tiszafák mellé változatos rendszerben telepített bukszusokat és rózsákat. Egy rendkívül elegáns loggia és terasz nyílik az impozáns kertre, valamint az úszómedencére. Tovább emeli a környezet ünnepélyességét a már említett Zsolnay kút. Az étkezések helyszíne is telitalálat, amelyre a hangulatos zöld növényekkel dúsan ellátott télikert szolgál. Mikor ott jártunk, a napfény aranyló pászmái Róth Miksa üvegablakain keresztül szökve aranyozták be a teret. A télikert is a 2002-es, 4 évig tartó komplett felújítás során nyerte el mostani állapotát. Róth barátságos hangulatot teremtő munkáival egyébként találkozhatunk még az első emeletre vezető lépcsősor mellett is. A nappaliban, a szép türkiz kandalló hívja fel magára a figyelmet.
A Writer's Villa idén került a Brody-csoport tulajdonába, s ezzel együtt a funkciója is megváltozott.

Nem véletlenül válogatta be a Standard 2016 legizgalmasabb szálláshelyei közé a The Writer's Villát, különleges hangulata, eleganciája, gyönyörű kertje és történelme miatt.

Forrás: www.welovebudapest.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások