épületek videók, animációk Kína Shimao Wonderland új építés

A világ első „fordított” hotelje Kínában épült egy szakadékban


Java | 2019.01.02
A Shimao Quarry Hotelből Intercontinental Shanghai Wonderland névre átkeresztelt ultramodern épület 19 emeletéből 16 a talajszint alatt található, és mindössze három szintje emelkedik a földfelszín fölé. Az építészek úgy tervezték, hogy az épület egy nagy, elhagyatott kőfejtő meredek sziklái közé simuljon.

A különös helyzetből adódóan a 2013-ban elkezdődött építkezés (melyről írtunk már) számos műszaki problémát vetett fel. A kivitelezés megkezdésének időszakában éppen óriási esőzés volt az építési helyszínen. Az esetleges további áradás megakadályozására a gödör peremére töltést készítettek és a vízfelszínt szivattyúzással szabályozták. Az épület 2018 november 15-én nyílt meg.

A tíz éve kezdődött építkezésen összesen ötezer mérnök és munkás dolgozott, a munkálatok költségét 555 millió dollárra (158 milliárd forintra) becsülik. A hotel mind a 336 szobája rendelkezik balkonnal, amelyekből a földfelszín felettiek lenyűgöző kilátást nyújtanak az épülettel szemben lévő, a kőfejtő tetejéről lezúduló vízesésre. A vízszint alatt lévő szinteket a két alsó szint jelenti, melyek belemerülnek egy tíz méter mély, különleges halakkal betelepített akváriumba. Az ottani lakók ablakaikon keresztül halakkal teli medencékre, és izgalmas vízi világra tekinthetnek.

Videó, amiben az építész bemutatja a házat:

© AFP / Wang Dong

Tervező: Atkins, Bristol, Egyesült Királyság
Fotók: Intercontinental Hotels & Resorts
Forrás: Nemzeti.net

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások