hír épületek átépítés Dunaújváros Fejér Megyei Kormányhivatal

Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal új székházát Dunaújvárosban


Java | 2019.03.12
Az egykori II. számú Orvosi Rendelőt, vagy, ahogy nevezték, a „Zöld SZTK” egykori épületét kétmilliárd forintos beruházás eredményeként építette újjá a Grabarics Kft., a Renalpin Kft. és a Pont Plan Kft. konzorciuma. A végeredmény egy impozáns és modern Járási Hivatal.

Ezután a Szórád Márton út 39.szám alatt fogadják az ügyfeleket a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának új székházában.
9 szervezeti egysége közül – a Kormányablak Osztály és a Foglakoztatási Osztály kivételével – az alábbi 7 szervezeti egység kap helyet a felújított épületben: Hatósági Osztály, Társadalombiztosítási Osztály, Építésügyi Osztály, Földhivatali Osztály, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály, Népegészségügyi Osztály.

A kivitelezés során a legnagyobb kihívást a feszes határidő jelentette. „A 2018 évi januári munkakezdés után három hónapot vett igénybe az épület bontása. A kivitelezést nagyon szűk területen kellett megoldani, a munkaterülettől 12 méterre már lakóházak vannak. „Olyan volt, mint egy belvárosi foghíjbeépítés.” – tudtuk meg Plank Antal projektvezetőtől. A kivitelezési gondok leküzdését segítette viszont, hogy az épület osztrák rendszerű könnyűszerkezetes homlokzatot kapott.
A modern épületben, 5000 m2-en közel 145 hivatali dolgozó gondoskodik az ügyfelek kiszolgálásáról. A földszinten és az első emeleten nyitott, ügyfélhívóval ellátott ügyfélszolgálati helyek készültek kényelmes ügyfélvárókkal. Az új irodaházban új, modern bútorok szolgálják az egységes megjelenést, a mozgásukban korlátozott ügyfeleket segíti az akadálymentes közlekedés és a speciális mosdók.

Az ügyfelek tájékozódását a földszinten elhelyezett információs portál, valamint az ingyen wifi szolgáltatás segíti. A járási hivatal jelenleg több helyszínen tárolt iratai is egy helyre koncentrálódnak ezután, az új épület alagsorában kialakított több mint 500 m2 nagyságú, helytakarékos irattárba kerülnek. Az ügyfélkezeléshez szükséges elektronikus rendszer kialakításához az épületben 32 kilométernyi kábelt építettek ki.
A földszinten alakították ki a Társadalombiztosítási és a Hatósági Osztály ügyfélszolgálatát. Itt látják el a családtámogatási és nyugdíj-ügyintézési feladatokat, valamint itt intézik a szociális ügyeket.

Az első emeleten található a Földhivatali Osztály ügyfélszolgálata. Itt történik az Építésügyi Osztály hatáskörébe tartozó ügyintézés. A második emelet ad helyet a Gyámügyi és Igazságügyi Osztály, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály, valamint a Népegészségügyi Osztály irodáinak.
A harmadik emeleten helyezkednek el a hivatalvezetői irodák, valamint a Hatósági Osztály irodái. Fogyasztóvédelmi, hatósági, és szabálysértési ügyeiket itt tudják intézni az ügyfelek.

Az épületben több 10-15 fős tárgyaló és egy nagyobb, 100 fő befogadására alkalmas rendezvényterem van.

Ez a székház építészetében, belsőépítészetében, funkcióiban igazi sikertörténet.

Fotók: Bernát Benjámin, Magyar Építők; Zsedrovits Enikő, Dunaújvárosi Hírlap
Forrás: Duol.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások