Java | 2014.12.11
A Világkiállítás után, 2015 őszén kezdődnek a piros-fekete stadion építési munkálatai. Az AC Milan a tervek szerint már új otthonában kezdheti 2017/18-as szezonját.

A két milánói óriás, a Milan és az Inter a 1947/48-as bajnokság óta kitartóan osztozik az 1926-ban épült, 35700 fős San Siro-arénán, ezért a különválás mára igencsak aktuálissá vált. A hírek szerint a Milan készül elhagyni a közös fészket, miután 2017-re felépül saját csarnoka mintegy 20 millió euróért, 45-48 ezer fő befogadóképességgel.

A csapat meghosszabbította a főszponzorával kötött szerződését, mivel Barbara Berlusconi az új projektbe is szeretné bevonni a légitársaságot. Az önálló csarnok rendkívül fontos a klub számára, hiszen ezután a belépők árának teljes összege a klub kasszáját növeli. A régi arénától mindössze hat kilométerre áll majd a kuriózumnak számító, hullámvonalas, 21. századi létesítmény. A San Síro is rászolgált a teljes felújításra, amire legutóbb 1990-ben került sor.

(A tervet a video aláírása szerint két ifjú építész és AC Milan-fan, Marco Gualandris and Andrea Piatti tervezte (Elements Architects), arról nincs hír, hogy ezek hivatalos tervek lennének, sőt eddig más látványterveket mutattak be - a szerk.)

A végleges tervek bemutatása 2015 márciusára, az elkészülés 2020-ra várható.

Forrás: NSO.hu, acmilan.hu, rossoneriblog.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások