hír épületek tervek cikk Építész Alkotóműhely Modern városok pályázat Szekszárd tudásközpont új építés

Az Építész Alkotóműhely nyerte az új Tudásközpontra kiírt tervpályázatot Szekszárdon


Java | 2018.05.25
Szekszárdon, a bevásárlóközpont mellett építik fel azt az 5 700 négyzetméter alapterületű új, mai kívánalmaknak megfelelő Tudásközpontot, amelynek kivitelezési munkái elérik a nettó kétmilliárd forintot. A szekszárdi cég nettó 78 millió forintos szerződéses értéken készíti el az építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt a projekthez.

A beruházás jelentőségét az adja, hogy Szekszárdon végérvényesen megszűnik a könyvtár és a levéltár eddigi széttagoltsága. A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár – amelynek gyűjteménye 360 000 dokumentumból áll – jelenleg négy telephelyen működik. Az új könyvtárban lesz egy 750 m2 alapterületű központi olvasóterem, továbbá két kutatóterem, négy oktatóterem, a hozzátartozó raktárral kiegészítve, továbbá egy 60 fős többfunkciós rendezvény- és tanácsterem.

Hasonló a helyzet a levéltárral is, ami szintén négy telephelyen működik, és a 12 000 folyóméternyi iratanyaga összesen 1 700 m2-es területen kap majd állandó helyet az új Tudásközpontban. Emellett 1 500 m2-en közös használatú előadó-, oktató-, kiállítótermeket is építenek.

Olyan többfunkciós épület születik, amelynek aulájából mindkét fő részterület, a könyvtár és a levéltár is könnyen elérhető lesz. Az aulához kapcsolódnak olyan alapfunkciók, mint a ruhatár, kávéház, szociális blokk, 120 fő befogadására alkalmas rendezvényterem, gyermekkönyvtár és egy baba-mama szoba is.

forrás: Tolnavár.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások