hír díj

Lépj be az 2020. év Design Irodája cím nyertes épületébe!


Java | 2020.05.08

A versenyen a független szakértőkből álló zsűri százhetvenöt pályázatból választotta ki a legjobbakat. Az Év Design Irodája címet a Positive Adamsky új székháza vitte el. Lépjünk be a gyönyörű egykori Vietnami és Szudáni Nagykövetség épületébe!

A Positive Adamsky székháza a Hősök tere mellett épült fel a század elején, tervezője Hauszmann Alajos unokaöccse, Hauszmann Sándor volt. A kétszintes műemlék jellegű épület stílusának megőrzése a rekonstrukció során példaértékű, de funkcionalitásában, dizájnjában a mai kor kívánalmaira is megfelelő válaszokat adott. A Positive Adamsky székháza olyan projekteket előzött meg első helyezésével, mint a Design Terminál új irodája, az étteremből irodává alakított Pajtás, valamint a Hunyadi Palazzo. A műemlékvédelmi kritériumok szerint a belső tereken nem változtathattak.

Törőcsik Ferenc tervező választ adott a nyitott ügynökség koncepciójára a földszinten is. Így találkozhatunk rögtön egy a rendszerváltást megelőző évtizedeket felelevenítő reklámtörténeti kiállítással. A harmóniára törekvés jegyében meghagyta a lépcső eredeti állapotát. A belső tér kialakításában az egyes tagügynökségek karaktere vidáman, színesen visszaköszön, így került például egy teljes újságfal a Positive PR szobájába, vagy a félbevágott bicikli és hinta a Positive Advertising irodáiba, és cyber-noir életérzés az Adamsky szintjére.

Az ügynökségi csoport nevében Vaszary Ádám, a Positive Adamsky managing partnere vette át az Év Design Irodája díjat. „Nagyon köszönjük az elismerést, egyáltalán nem számítottunk rá, hiszen a korábbi évek díjazottjait és a kategóriánk nagyszerű nevezőit tekintve is egy nagyon erős mezőnyben sikerült győznünk.” – mondta.

Gratulálunk!

Forrás: Roadster

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások