hír cikk Budapest 2030 Fővárosi Közfejlesztési Tanács Tarlós István

Az új Fővárosi Közfejlesztési Tanács Budapest jövőbe mutató érdekeit szolgálja


Java | 2018.12.04
Budapest erősödik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrejöttével: a fővárosnak sokkal több köze lesz a budapesti állami beruházásokhoz, mint az elmúlt 30 évben bármikor. A főváros szempontjából ezután a fontos projektek finanszírozása is stabilabbá válik – véli Tarlós István főpolgármester.

Felsorolásában a projektek között példaként említette a 3-as metrót és kapcsolódó fejlesztéseit, a 3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítását, a HÉV-vonalak, -szerelvények felújítását, új villamosvonalat a Bajcsy-Zsilinszky úton a Kopaszi gát irányában, a BKV járműcseréjének felgyorsítását, új Duna-hidak építést, valamint a Lánchíd és környékének felújítását. Új P+R parkolók létesítését, a Népliget rekonstrukcióját, a Nyugati tér átalakítását, a Cséry-telep teljes kármentesítését is a beruházások között említette.

Ezek olyan jelentős projektek, amelyek megvalósulnak, vagy legalább elindul a kivitelezésük nak a következő ciklusban. A mostanában botrányként emlegetett budapesti elektronikus jegyrendszerről szólva a főpolgármester megismételte: a projekt folytatódik tovább. Pintér Sándor belügyminiszterrel pénteken tárgyalt az ügyben, és nagy valószínűséggel a fővárosi projekt csatlakozik majd a nemzeti elektronikus jegyrendszerhez, amely közös rendszere a MÁV-nak és a Volánnak.

A főváros civil és szakmai szervezetek bevonásával dolgozza ki Budapest 2030-ig szóló stratégiai fejlesztési tervét.

Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások