tervek

Bukarestben Európa legjelentősebb ingatlanfejlesztése indul


Java | 2020.06.04

Bukarest 33 hektáros területének északi részén, a Romexpo kiállítási központ átalakításával, az ország legnagyobb vegyes funkciójú ingatlanprojektje indul. A tervezett beruházás 2,87 milliárd euró, ami Európa legjelentősebb városrehabilitációs projektje.

„Erőfeszítéseink célja a Romexpo tevékenységének megszilárdítása és kibővítése. Biztosak vagyunk abban, hogy a kapcsolódó funkciók hozzájárulnak ahhoz, hogy Európa térképén társadalmi, kulturális és gazdasági szempontból is újjáéledjen Bukarest. Egy ilyen fontos projekt megköveteli a köz- és magánszféra együttműködését, valamint a hatóságok és a közösség támogatását.” – mondta el Mihai Daraban, a Románia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A nagy jelentőségű Romexpo kiállítási központ átalakítása új, jövőbe mutató építészeti értelmezést ad a fővárosnak, ahol 30 000 munkavállaló befogadására alkalmas modern, fenntartható, természetes energiát is használó irodák üzemelnek majd, emellett pedig 12 000 parkoló is épül.  Az itt létesülő múzeumok sokszínűsége kínál tartalmas kikapcsolódást az ide látogatóknak. A központi épület Románia első Művészeti Múzeumának ad helyet. További multifunkcionális rendezvénycsarnokok is megvalósulnak, és az új épített környezethez alkalmazkodó infrastruktúra is kiépül. Emellett új parkot is létesítenek, ez a projekt területének 30%-át fogja elfoglalni.

Látványterv forrása: Europaproperty.com
Forrás: Portfolio

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások