épületek

Butikhotelként nyílt meg az Alice Hotel az Andrássy úton


Java | 2020.11.13

Az értékőrző módon újjáépült szálloda rekonstrukciója két éven át tartott a BDPST Group irányításával. Az Andrássy út 116. szám alatt negyven szobás hotel őrzi építészeti múltját, az itt lakók a nagypolgári lét érzésével mintha időutazáson vennének részt. A nyitás 2020. november 2-án volt.

Az eredeti villaépület 1870-es évek végén épült Kallina Mór tervei alapján Szabó Albert királyi táblabíró részére, és 1894-ben került Weiss Manfréd báró és felesége birtokába. A tekintélyes Weiss Manfréd a századforduló egyik legmeghatározóbb személyisége volt, így villájuk számos társadalmi esemény helyszínévé vált.

A rekonstrukció első lépéseként az épületet szerkezet kész állapotáig kellett visszabontani, de, megőrizték az eredeti homlokzatot, illetve az olyan eredeti elemeket, mint például a földszintről felvezető patinás csavart falépcsőt. A modern gépészet, légtechnika és a kiszolgáló egységek a szálloda alagsorában és a tetőtérben kaptak helyet. A reggeliző tér elszeparáltan is az alagsorba került, amely csodálatosan tükrözi az épület eredeti architektúráját. Jó időben akár az Andrássy útra néző hatalmas teraszon is étkezhetnek a vendégek. A belső design visszafogottan elegáns és rugalmas. Akár több szoba is összenyitható, de exkluzív lakosztály is kivehető az igényesebb vendégek részére.

A korábban zárt épületrész is kitárul a vendégek előtt. Az Andrássy úti oldalon a kertben egy szezonális kávézóterasz is helyet kapott a budapestiek nagy örömére.

Az egymilliárd forintos beruházáshoz a terveket a Gábor és Svejkovszky Építésziroda készítette. (a szerk.)

Forrás: Turizmus.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások