hír rendezvény cikk Chad Oppenheim kék könyvbemutató kortárs építészeti központ Spirit of Place

Chad Oppenheim amerikai építész személyesen ajánlja új könyvét a KÉK-ben pénteken


Java | 2018.06.14
A zöld építészet elkötelezett híve, az amerikai Chad Oppenheim az Oppenheim Architecture + Design stúdió munkatársaival együtt sorra tervezi neves épületeit, amelyeknél összehangoltan a környezetbarát technológiát helyezték előtérbe a korszerűség elvei alapján, ember és természet kapcsolatára fókuszálva.

A 25 éve Miamiban alapított stúdió egyre sikeresebben tervezi elegáns, lendületes, nagyvonalú tereit, s tevékenységüket ez év májusában a Cooper-Hewitt National Design Award díjal tüntették ki belsőépítészet kategóriájában. Tevékenységük szerteágazó, minden területet magában foglal a nagyszabású városi építészettől, szállodáktól és üdülőhelyektől kezdve a luxuslakásokon át a belsőépítészetig és a bútorokig.

Június 15-én 20 órától igazi érdekesség és szellemi feltöltődés vár azokra, akik ellátogatnak a KÉK-be, ahol meghallgathatják Chad Oppenheim előadását Spirit of Place című új könyvének bemutatóján. Az egyedülálló formátumú könyv Oppenheim első monográfiája, mely az olvasót olyan világba kalauzolja, ahol a természet és az építészet között szimbiózis jön létre, és mely tudatosan hívja fel a figyelmünket a körülöttünk lévő természeti világ megóvandó szépségeire. Az ember és a természet iránti szenvedély és érzékenység révén létrehozott mű monumentális, mégis poétikus művészeti album.

"Egy régészhez hasonlóan próbáljuk meg feltárni egy-egy helyszín igazságát, olyan építészetet keresve, amely környezetével eggyé válva a helyhez való kapcsolatot hangsúlyozza" – nyilatkozza Oppenheim a könyve kapcsán.

KÉK Talks with Chad Oppenheim
Időpont: 2018. június 15. 20:00
Helyszín: Kortárs Építészeti Központ

Illusztrációként néhány látványos mű az Oppenheim Architecture + Design munkáiból

Forrás: Az esemény facebook-oldala

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások