hír Csepel

Paradigmaváltás Csepelen

Brenner János szobrát Lelkes Márk szobrászművész készítette


Java | 2019.06.17

Felavatták a vértanú pap szobrát a róla elnevezett, megújult Brenner János parkban Csepelen. A ciszterci szerzetest, rábakethelyi káplánt tavaly májusban avatták boldoggá. Jó és lelkiismeretes lelkipásztor lévén szívén viselte a hívek sorsát.

1957. december 15-ére virradó éjszaka az államhatalom brutális kegyetlenséggel meggyilkoltatta a káplánt. A pap vértanúhaláláról hosszú évtizedekig nem volt szabad beszélni. Boldoggá avatásra 2018. május 1-jén Szombathelyen, az Emlékmű-dombon került sor.

Mádl Dalma ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy Csepel nem csak fizikai értelemben, de lelkileg és szellemileg is nagy átalakuláson megy keresztül, aminek most mindannyian tanúi lehetünk. "Jelképesnek tekinthető, hogy éppen ezen a helyen állíthatunk méltó emléket Brenner János atyának, akinek egyetlen bűne volt, hogy nagyon sokan szerették" – fogalmazott ünnepi beszédében Borbély Lénard polgármester.

"A kommunizmusban bűnnek számított a szeretet, az összetartás. Aki a szeretet törvénye szerint él, nem követi el mindazokat a bűnöket, amelyek a tízparancsolatban benne szerepelnek. Ha az isteni szeretetet magunkévá tesszük, akkor szebb és jobb lesz a világ, az ország" – hangsúlyozta Wittner Mária.

Forrás: PestBuda

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások