hír

Csepel lehet a 2023-as Atlétikai Világbajnokság új helyszíne


Java | 2019.11.25

Karácsony Gergely főpolgármester e heti válaszára várva sajtóközleményt adott ki Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. November 18-án, múlt hétfőn a csepeli önkormányzat képviselő-testülete megszavazta, hogy Csepel átvállalja és támogatja a 2023-as Atlétikai Világbajnokság megrendezését, a Csepelt érintő közpark megvalósítását.

Az Atlétikai Világbajnokság a világon a harmadik legnépszerűbb sportesemény, mely idevonzza a világ minden tájáról érkező lelkes sportrajongókat. Ezt 2023-ban az eredeti tervek szerint Budapesten rendezték volna meg, de Karácsony Gergely főpolgármester sportcsarnokstopja miatt ez nem lehetséges. A tervezett atlétikai központ és közpark jelentős része a polgármester sajtótájékoztatója szerint Csepelen épülhetne meg, ami a kerület számára hosszú távú előnyöket jelentene. A szigetcsúccsal szemben épülne fel a 2023-as Atlétikai Világbajnokság központi stadionja a Napur Architects tervei alapján. A budapesti atlétikai központ és közpark nemcsak sportcélú beruházás lenne, hanem Csepel számára hosszú távú városfejlesztési és infrastrukturális fejlesztést is jelentene.

A beruházással együtt lendületet kap a Csepeli HÉV korszerűsítése és fejlesztése, továbbá egy diákváros is épülne Csepel határában, több mint 4000 fa ültetésével 72 hektáros új közpark jönne létre, legnagyobb része Csepelen. A városfejlesztési tervnek része az évtizedek óta várt új Duna-híd megvalósulása, három új gyalogos és biciklis híd, valamint a Kis-Duna rekultivációja és mederkotrása.

Az atlétikai világbajnokságot és a hozzá kapcsolódó csepeli fejlesztéseket szóban mindenki üdvözölte és támogatta. Az erről szóló támogató határozatot 11 igen, 5 nem és egy tartózkodás mellett fogadta el a kerület képviselőtestülete.

Szerdán a Fővárosi Önkormányzat aktuális közgyülésén a képviselők szavazással döntenek a csepeli helyszínről, a központi csarnok építéséről, a 2023-as Atlétikai Világbajnokság rendezéséről.

Forrás: 444.hu, Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének facebook-oldala

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások