tervek

Magasságával élre tör a most épülő Ciel Tower szálloda Dubajban


Java | 2020.01.09

A Dubajban sorakozó, luxust képviselő hotelek mellett találkozhatunk különleges irodaházakkal, ultramodern bevásárlóközpontokkal és lakótömbökkel is. Tavaly még a 356 méter magas Gevora nevű szálloda volt a magassági rekorder, de máris épül a Ciel Tower nevű hotel.

Az új torony 82 emeletes, s 360,4 méter magasságával tör az élre. A fejlesztő First Group  környezetbarát módon a zöld építészeti megoldások teljes tárházát vonultatja fel a Ciel Tower építése során. A torony 1209 luxus szobájának mindegyikéből meseszép kilátással kényezteti majd vendégeit. Az új szálloda tetején medence és étterem üzemel majd, s az elengedhetetlen tárgyalótermek, de wellness részleg és Michelin-csillagos éttermek is helyet kapnak a toronyban. Az ingatlan máris három nemzetközi díjat söpört be 2019 decemberében. Elvileg 2022-ben, de legkésőbb 2023-ban adják át az épületet. A tervező az a NORR nevű cég, amelyik eddig a vízszintesen terpeszkedő, Atlantis Hotelt jegyzi.

A világ legmagasabb szállodája címet Dubaiban csak olyan hoteleknek adják, amelyek funkciójukat illetően teljesen egységesek. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor a Ciel Tower mellett vannak olyan toronyhotelek, mely megközelítik a magassági rekordert. Ilyenek például Dubaiban a JW Marriot Marquis (355 méter) a Rose Rayhaan (333 méter,) és persze az ikonikus, éppen 20 éves Burj al Arab (321 méter). Ha azokat a toronyházakat is figyelembe vesszük, ahol csak egy rész hotel, akkor viszont a kínai Kvangzsu városában található Rosewood a világelső, hiszen az 530 méter magas CTF Finance Centre nevű felhőkarcoló felső 39 emeletén terül el.

Címlapkép forrása: The First Group/CNN
Forrás: Portfolio.hu

(A dubaji toronyház-építkezések és a zöld építészet kifejezés egyazon cikken belül való szerepléséért ezúton elnézést kérünk. A szerkesztőség nem osztozik a cikkben megjelent lelkesedésben.)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások